Problemele de personal de la Spitalul Rovinari, în curs de rezolvare

350

Spitalul Orășenesc „Sfântul Ștefan” Rovinari se confruntă, la fel ca și celelalte unități sanitare, cu deficit de personal. Potrivit managerului Adrian Murea, au mai fost făcute câteva angajări și s-a reușit chiar cooptarea unui medic radiolog, însă echipa de cadre medicale încă mai trebuie să fie suplimentată. Urmează a fi scoase la concurs mai multe posturi.

Pentru ca activitatea unui spital să se desfășoare în condiții optime este nevoie nu doar de dotări și aparatură medicală, ci și de un personal de calitate. Din păcate, majoritatea spitalelor se confruntă cu deficit de personal, făcându-se mari eforturi pentru ca pacienții să nu resimtă această lipsă.
La Spitalul Orășenesc „Sfântul Ștefan” Rovinari ar mai fi nevoie de medici, de asistente, dar și de alte categorii de personal. „Am mai angajat muncitori și îngrijitoare de curățenie, dar problema este că ne vor pleca trei asistente în maternitate și vom avea nevoie de altele, pe perioadă determinată. De asemenea, mai avem nevoie și de medici, pe toate specialitățile, dar partea bună este că am reușit să cooptăm în echipa noastră un medic radiolog de la Craiova”, a precizat dr. Adrian Murea, managerul unității sanitare rovinărene.
Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari funcţionează ca structură organizatorică în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 688/2010 cu 121 de paturi, asigurând asistenţă medicală în mai multe specialităţi: Chirurgie, ATI, Obstetrică – Ginecologie, Ortopedie – Traumatologie, Oftalmologie, ORL, Medicină internă, Neurologie, Pediatrie, Neonatologie, Recuperare – Reabilitare a sănătăţii. Totodată, spitalul mai are în structură şi: cameră de gardă, laborator radiologie şi imagistică medicală, laborator analize medicale, farmacie, sterilizare, ambulatoriu de specialitate.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here