Probleme penale pentru „Cristi, bă Cristi!”

1339

Bărbatul din Mehedinți, care în urmă cu câțiva ani a devenit cunoscut pe rețelele de socializare după apariția unui clip în care era strigat în zadar de un localnic mușcat de câinele său, are probleme penale. „Cristi, bă Cristi” a fost săptămâni la rând refrenul de pe buzele românilor, cel strigat cu acest nume fiind Cristian Vasile Antonescu, din Broșteni – Mehedinți, născut la Motru.

În ultimii ani, el a avut mai multe probleme cu legea, iar la finalul anului trecut Curtea de Apel Craiova a dispus condamnarea lui la doi ani și jumătate de închisoare, după ce, anterior, instanța de fond, Judecătoria Motru, pronunțase o condamnare mai mare la adresa acestuia. Bărbatul a fost găsit vinovat într-un dosar de tâlhărie alături de un alt individ, după ce, în 2020, au venit la locuința unui gorjean din Samarinești, unde au intrat cu forța. Cristi Antonescu îi dăduse acestuia un BMW la schimb cu o dubă, care s-a stricat însă după câteva sute de kilometri. Enervat de situația creată, „Cristi, bă Cristi” s-a dus acasă la cel căruia i-a dat mașina și a intrat cu forța în locuință, unde era doar soția bărbatului. Femeia a fost amenințată inclusiv cu agresiuni sexuale, iar când a încercat să sune după ajutor i-a fost smuls telefonul, iar agresorii i-au mai luat și un laptop și o tabletă. Rude ale femeii au ajuns la locuința acesteia chiar când musafirii nepoftiți plecau în trombă din locație. Ulterior, Antonescu a fost prins la Motru conducând fără să aibă permis, pe numele său fiind deschis un alt dosar penale, care se află pe rolul instanțelor de judecată.
Până când magistrații au pronunțat o sentință definitivă în dosarul de tâlhărie, Cristi Antonescu a părăsit țara, plecând în Statele Unite ale Americii. După pronunțarea verdictului el a decis să vină să se predea autorităților din România, doar că a optat pentru o cursă de avion care să îl lase la Belgrad, neavând o legătură directă spre București. „El a sperat că din Serbia va veni repede la noi și aici se va preda, doar că sârbii l-au arestat pe loc, iar ai noștri nu fac niciun demers pentru a cere repatrierea lui. Eu vă spun că el e în greva foamei acum, nu știe cum să mai protesteze acolo pentru că vrea să își ispășească pedeapsa în țară. În Serbia condițiile de detenție sunt departe de civilizație, la noi sunt mult mai acceptabile, plus că am putea și noi să îl vizităm. Mi se pare incredbil că nimeni din România nu îl cere din Serbia”, a mărturisit soția bărbatului.
Între timp, pe pagina oficială a Poliției Române, „Cristi, bă Cristi” este dat în urmărire alături de fotografia sa și motivația pentru care apare acolo, respectiv condamnarea definitivă pronunțată de Judecătoria Motru.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here