Proba de interviu, la concursurile ,,cu cântec” de la Spitalul Orășenesc Bumbești Jiu, amânată! DGA a intrat pe fir

8428

Proba de interviu pentru cele două posturi de asistent medical generalist și infirmier, la Secția de Chirurgie a Spitalului Orășenesc Bumbești Jiu, care trebuia să aibă loc astăzi, a fost amânat de conducerea unității medicale. Asta, după ce concursul a intrat în atenția Direcției Generale Anticorupție Gorj, în urma unei suspiciuni de fraudă. De altfel, ofițeri ai DGA au descins de câteva ori la unitatea medicală unde au făcut percheziții, inclusiv corporale la personalul medical implicat în concurs, căutând bani care ar fi fost dați mită. Ieri, mai mulți salariați au fost luați de la serviciu de ofițerii instituției pentru audieri.

Este groasă situația la Spitalul Orășenesc Bumbești Jiu, după ce ofițerii DGA împreună cu un procuror de la Parchetul Județean Gorj au intrat pe firul unui dosar de corupție, legat de fraudarea unui concurs, aflat în desfășurare în unitatea medicală.
Este vorba despre un concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical generalist și de infirmier, acestea fiind vacante pentru Secția de Chirurgie. În cauză s-a făcut o plângere, după ce una dintre candidate ar fi venit cu lucrarea scrisă de acasă, iar ofițerii sub coordonarea unui procuror au intrat pe fir. Au fost ridicate inclusiv pixurile folosite la concurs iar medici și asistenți au fost percheziționați corporal. Ieri, cu patru autovehicule ale DGA, au fost duși la audieri membri ai comisiei și salariați ai unității. Se vehiculează că audierile s-ar fi lăsat cu rețineri. Momentan, anchetatorii doar au confirmat cercetările, anunțând că rezultatul audierilor va fi comunicat oficial. În cauză se vehiculează că sunt mai multe concursuri în spital, în care se practica luarea de mită.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Nu a fost ,decand s-a redeschis spitalul nici un post ocupat prin concurs corect !De altfel se si vehiculeaza sumele percepute intre 300 si 600 asta in trecutul apropiat.De altfel toate posturile libere de la spital,scoli,primarie (se spune ca si la UMSadu)au fost ocupate numai de cine a vrut primarul,adica cel mai cel primar:rudarul Bobaru care,ca si tiganul s-a vazut imparat!?Vai de orasul asta cu asa primar care era un „milog” acum vreo 20 de ani iar acum e(putin spus)un nabab!!!Pana cand dragi organe de control ale statului?Cate vile trebuie sa-si mai faca ca sa-l intrebati cu ce ,de unde atatea miliarde !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here