Proastele guvernări din ultimii ani pot duce, acum, la un posibil nou împrumut de la FMI!

896

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat miercuri la Digi24.ro că dacă România nu face reforme fiscale dure, riscă să ajungă într-o criză similară cu cea din 2010 și să apeleze la ajutorul Fondului Monetar Internațional (FMI).

”Dacă nu luăm măsurile acestea, am ajunge ca în situația din 2010”, a spus Boloș, cu referire la criza financiară din 2010, când România a trebuit să ia măsuri dure de austeritate pentru a reface încrederea piețelor.

El a făcut referire și la un eventual acord cu FMI, exact ca în 2010, dacă România nu face reformele necesare pentru a micșora deficitul bugetar, adăugând că a amenințat cu demisia dacă nu va fi sprijinit pentru a face reformele.

Întrebat dacă a amenințat cu demisia, Boloș a spus la Digi24.ro că ”da, am spus acest lucru. Ministrul de finanțe are o responsabilitate anume. A fost o discuție verbală. Am spus că dacă noi la nivel intern nu suntem în măsură să luăm aceste măsuri, atunci vom apela la ajutor extern, la FMI. În domeniul Finanțelor nu poți să te joci cu finanțele României. Chiar dacă sunt dur uneori, trebuie să spun adevărul. Am dorit să-mi dau demisia pentru că nu pot să avansez cu niciuna dintre măsurile discutate. Cu mare greutate Ministerul de Finanțe ține deficitul sub control. Vreau să spun apăsat că simulările făcut de CE pentru noi nu arată deloc bine. Deficitul bugetar ajunge la cote alarmante, ne-au spus ce ne așteaptă, suspendarea fondurilor europene, toate, și din politica de coeziune și din PNRR. Nu e o noutate. Să le suspende până intrăm în normalitate. Ticăie ceasul”.

Ministrul Finanțelor a mai spus că deficitul bugetar al României va ajunge la 6,87% din PIB dacă nu va lua măsurile fiscale. (Sursa, Economedia.ro)

1 COMENTARIU

  1. Ăsta este rezultatul guvernării blocului ne democratic PSD PNL. Dacă în doi ani și ceva au făcut prăpăd în țară ,în patru ani pe care ii mai cerșesc ăștia ore să-i dea foc țării. Cum sa votezi pe Ciolacu și ai săi ciraci din județe, cum să-l votezi pe ciucă și ai lui lăutari in frunte cu trompetistul rareș? Mai mult rău decât au făcut ăștia acestui popor și țării nu cred pot să facă alții, indiferent care ar fi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here