ProAlimals critică continuarea campaniei PDL

258

padoc1Campania lansată de partidul de guvernământ pentru strângerea de semnături în vederea uciderii câinilor fără stăpân continuă. Pretutindeni pot fi văzute persoane care încearcă prin orice mijloace să strângă cât mai multe semnături.

Pentru a-şi atinge obiectivul acestea mint cu neruşinare populaţia că scopul acelor semnături sunt pentru susţinerea unei legi care vizează sterilizarea patrupedelor, şi nu eutanasia.

Un astfel de incident a avut loc săptămâna trecută, în Piaţa Centrală din municipiul Târgu-Jiu, unde un bărbat susţinea că este „de la primărie“, rugând cetăţenii să semneze tabelul pentru „sterilizare“. Solicitându-i-se să prezinte legitimaţia, bărbatul a ridicat din umeri şi a plecat. Nici şcolile, spitalele, căminele de bătrâni nu au scăpat de vizitele acestor şarlatani. Asociaţiile de protecţie a animalelor susţin că proiectul respectiv este sortit eşecului, conţinutul lui nefiind conceput de specialişti ci doar de politicieni „Să presupunem că legea va fi adoptată. Există două milioane de câini în România. Pentru a-i strânge de pe străzi, fiecare primărie ar trebui să aibă sau să-şi construiască adăpost. De unde bani? Conform statisticilor, trebuie angajate 50.000 de persoane: hingheri, medici, tehnicieni veterinari, îngrijitori paşnici, etc. După cum se ştie, în prezent, este interzisă orice angajare în sistemul public”, a declarat Carmena Şerbănoiu, preşedintele asociaţiei de protecţie a animalelor „ProAnimals“. “Din 2001 de când a apărut OUG 155, la nivel de ţară, s-au cheltuit aproximativ 40 de milioane de euro, chipurile pentru eutanasiere. Cu toţii ştim că eutanasierea în România a însemnat o rangă în cap, otravă, electrocutare, împuşcare, etc. După 11 ani, rezultatul este cel pe care îl vedeţi: consum imens de fonduri şi străzile sunt pline de câini. Eutanasia trebuie efectuată după anumite procedee. Acestea presupun costuri pentru anestezie cât şi pentru substanţa letală. Cadavrele trebuie apoi incinerate, deci alţi bani. Fiind o situaţie de interes naţional, cum susţin cei de la PDL, trebuie rezolvată cu cheltuirea ultimului ban public. Toate studiile efectuate în toată lumea, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii, au concluzionat că metoda cea mai eficientă şi cea mai simplă a reducerii numărului de câini de pe străzi este sterilizarea“ a completat Şerbănoiu.

A.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here