Pro România Gorj, fragmentată între Simionescu și Văcaru! – Deputatul a rămas cu jumătate din organizații

3672

Votul celor 7 deputați Pro România pentru investirea unui nou Guvern a împărțit partidul în două. O parte au susținut ideile lui Daniel Constantin și al lui Tudose, de susținere a PNL, iar cealaltă parte ale lui Ponta, de a susține PSD. Cele petrecute la nivel central, în campania pentru primul tur al prezidențialelor au avut efecte similare și în teritoriu. La Gorj, organizația condusă de deputatul Alin Văcaru, s-a împărțit între ideile pro-Ponta-PSD și pro-Constantin-PNL. Organizațiile unde s-au simțit cel mai bine de fenomenul sunt cele de la Albeni, Bumbești-Jiu, Ciuperceni, Lelești, Bălănești, Plopșoru, Samarinești. Astfel o parte dintre acești membrii s-au grupat în jurul lui Călin Simionescu, fondator al structurii de la Gorj, adept al ideilor lui Constantin, Câmpeanu, Tudose, iar restul în jurul lui Alin Văcarul. ,,În jurul deputatului Văcaru au rămas persoanele care l-au însoțit de la PSD, care merg pe un curent social-democrat, încercând să demonstreze că Pro România este adevăratul PSD, iar, de cealaltă parte au rămas cei care cred că partidul este de centru, și nu de stânga, așa cum apare în statutul cu care s-au înregistrat formațiunea la Tribunal. Consider că partidul a fost folosit de cei veniți de la PSD, Ponta, Văcaru… doar în interes personal, încercând să demonstreze că social-democrația îi are pe ei drept exponenți, toate hotărârile lor fiind luate în mod dictatorial de Ponta și impuse partidului. Consider că este inadmisibil ca singura orientare a partidului să fie spre stânga, încălcând ideea de bază a proiectului Pro România, renunțând la politica altfel în slujba cetățeanului”, a declarat Călin Simionescu, care a explicat că, din punctul său de vedere și al grupului pe care îl reprezintă, cele două grupări sparte și la Gorj și național ,,nu mai au o direcție comună, fracțiunea Ponta-Văcaru limitându-se în revigorarea stângii”.

Vicepreședintele cu probleme sociale a luat distanță de Văcaru
300 de membri din Gorj ai Pro România așteaptă, potrivit lui Simionescu, o ultimă discuție pe care Daniel Constantin o va avea cu Ponta pentru a decide calea pe care o vor urma.
,,Sper că acest conflict de idei din Pro România Gorj să rămână la acest nivel, dar ,,bucuroși le-om duce toate”. Îl provoc public pe Văcaru să dezmintă numărul precizat de mine, dacă poate, sau să numere cu câți oameni a mai rămas. Să recunoască câte solicitări oficiale de retragere din calitatea de membru a avut până acum”, a completat Simionescu.
Printre cei separați de Văcaru se află și candidatul Gorjului la europarlamentare, fostul judecător Ion Stănulescu, a precizat Simionescu, cu mențiunea că Stănulescu a comunicat oficial că nu se mai regăsește în partid și că nu urmează direcția spre social-democrație.
Mulți dintre cei cu idei contrare lui Ponta și Văcaru au activat în campania pentru turul I al prezidențialelor alături de PNL. Candidatul Mircea Diaconu, susținut teoretic de Pro România, a obținut în Gorj un scor mai mic decât al partidului la europarlamentare, de sub 10%. Să nu uităm însă că și ALDE a susținut teoretic același candidat ambele partide având la Gorj, împreună 30%.
A.STOICA

4 COMENTARII

  1. Cu tot respectul pentru Domnul Simionescu…punctual sa ne zică dansul macar 6-7 nume dintre membrii ProRomania care vor să părăsească “barca” împreună cu domnia sa !! Precizez ca sunt membru ProRomania, raman alături de Alin Vacaru, si nu, nu vin de la PSD,sunt la prima experienta politică!!

    • Salut Adi am și eu o întrebare unde ai văzut tu în articol mențiunea că cineva ar fii părăsit barcă? Dl simionescu doar a vrut să menționeze ca și la Gorj ca și la nivel național barca să împărțit între pro și contra lui Pinocchio care face aceasi politică ca a lui Dragnea! Iar dacă ar fii sa fim corecți am recunoaște ca au și plecat mai mulți decât 6 7 oamenii din pro România Gorj dacă vrei îți reîmprospăteaz eu memoria dar în privat contactează-mă!

  2. Dragul meu coleg, cu acelasi respect de care ma asiguri, nu inteleg de ce, “punctual”, vrei sa-ti transmit eu liste cu nume! Sunt 6-7 doar in Biroul…”emanat” de colegul Alin Vacaru. Evidentele si baza de date sunt actualizate sau “deteriorate” de acelasi coleg, impreuna cu alti priceputi in chestiuni de acest gen. Din fericire, avem noi salvate aceste documente. Despre parasit barca, noi nu ne dorim sa ne parasiti dar, daca “unificarea stangii politice” este menirea pe care o aveti, va dorim mult succes.
    Pe ei (stanga politica), i-ati intrebat? Ei va vor?

  3. BRAVO STIMATE CĂLIN SIMIONESCU, PTR CURAJUL PE CARE L AI AVUT DE ATI LUA ÎNAPOI CEEA CE AI FONDAT LA GORJ, PRO ROMANIA,NU ASOCIAȚIA FAMILIALA, ALIN VACARU SRL. NUMAI DE CÂND AM PĂRĂSIT EU PRO ROMÂNIA, ALIN VACARU SRL, M AU SUNAT O GRĂMADĂ DE FOȘTI CAMARAZI SA MA ÎNTREBE SI CHIAR SA MA FELICITE CA AM PLECAT. EU SUNT ROMAN CU COLOANA VERTEBRALA SI ODATĂ CE TU CA PARTID TE AI ALIAT CU PENALII ALDE, PRIMA GAFA DE PROPORȚII SI DUPĂ ACEEA SA ÎL SUSȚII PE ȘOBOLANUL DE MIRCEA DIACONU(FOST INFORMATOR AL SECURITĂȚII), TE-AI AUTODISTRUS CA FORMAȚIUNE POLITICA. II FELICIT PE CEI 7 MEMBRII MARCANȚI, CHIAR FONDATORI AI PRO ROMÂNIA PTR DECIZIA PE CARE AU LUAT-O DE A VOTA UN GUVERN PTR ROMANI, NU UN GUVERN AL STÂNGII ASA CUM SA DORIT. DACĂ DOMNUL CĂLIN SI IONESCU VA REUȘII SA FORMEZE FORMAȚIUNEA PRO ROMÂNIA PURA SI DE CENTRU, PROMIT CA AM SA MA ÎNTORC ÎNAPOI PTR A INTARII ACEASTA FORMAȚIUNE POLITICA!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here