PRM vrea protocol cu PSD Gorj, fără liberali

193

cjFiliala judeţeană a Partidului România Mare a anunţat ieri că, în perioada următoare, organizaţia va purta discuţii cu reprezentanţii PSD pentru a fi încheiat un protocol scris, în privinţa majorităţii pe care cele două formaţiuni politice o formează, din vara lui 2008, în cadrul Consiliului Judeţean.

 

Majoritatea respectivă include şi PNL, dar preşedintele interimar al PRM Gorj, Dumitru Dascălu, spune că nu este foarte mulţumit de cum se implică liberalii în această majoritate, în ultima vreme.

Dascălu, în calitate şi de consilier judeţean, a constatat că o parte dintre consilierii PNL nu mai votează proiectele de hotărâre iniţiate de majoritatea formată din PSD şi PRM şi, în consecinţă, se întreabă dacă o majoritate care să includă şi PNL mai poate funcţiona. În privinţa protocolului cu PSD, şeful PRM Gorj spune că majoritatea din Consiliul Judeţean a fost formată până acum în baza unor înţelegeri amiabile, nu a unui protocol. Tentative de încheiere a unui protocol au mai fost şi în iarnă, când fostul preşedinte Ion Fugaru a fost schimbat din fruntea PRM Gorj, el cerând atunci zece posturi de viceprimari în diferite localităţi din judeţ, posturi în care ar fi urmat să fie promovaţi reprezentanţi ai filialei conduse de el la acel moment. Dumitru Dascălu spune acum că nicio formaţiune politică nu acceptă să cedeze astfel de funcţii la jumătatea mandatului, el menţionând că pentru negocierea unui protocol aşteaptă o delegaţie din partea conducerii centrale a partidului care să vină la Târgu Jiu. Dascălu a pus în discuţie problemele respective şi în faţa lui Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM dispunând trimiterea echipei pe care reprezentanţii PRM Gorj o aşteaptă la Târgu Jiu în următoarele două săptămâni.

Liberalii au probleme de imagine

Prim-vicepreşedintele filialei, Gheorghe Bucălăete declară, la rândul său, că majoritatea actuală ar trebui revăzută atâta timp cât liberalii au probleme de imagine. El spune că noii şefi ai organizaţiei sunt controversaţi, conform declaraţiilor făcute de liberali în campania electorală internă, cei de la PRM Gorj nedorind să le fie asociată imaginea cu a acestora. „PNL are o problemă, pentru că acolo sunt oameni extraordinar de controversaţi. Ei au spus-o în campania lor internă, noi nu încercăm să aruncăm cu mizerii în ei pentru că ei au spus ceea ce sunt. Ei s-au prezentat cum s-au prezentat în mass-media, ba ca evazionişti, ba ca oameni cu conturi nejustificat de mari, iar noi trebuie să ştim cu cine ne aşezăm la masă pentru că s-ar putea să ne atragem antipatia gorjenilor dacă ei sunt implicaţi în afaceri murdare şi sunt partenerii noştri. S-ar putea să fim şi noi etichetaţi ca ei şi nu ne dorim acest lucru”, a precizat, ieri, Bucălăete într-o conferinţă de presă. Declaraţiile respective au fost făcute în contextul în care oricum noul preşedinte al PNL Gorj, Dian Popescu, a menţionat de câteva ori că partidul său nu va mai accepta rolul de „balama” pentru PSD.

Popescu spune că lasă PRM în rolul de balama, menţionând că, deocamdată, nu are comentarii suplimentare de făcut.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here