PRM Gorj acuză PDL pentru dezastrul examenului de maturitate

406

Picture 266Peremiştii gorjeni sar, din nou, la gâtul pedeliştilor. Pe aceştia îi găsesc de altfel vinovaţi de “dezastrul generalizat din sistemul de învăţământ gorjean, patronat de mai-marii membrii PDL, care conduc Inspectoratul Şcolar Judeţean(IŞJ) Gorj”.

 

Inspectorul general Justin Paralescu şi adjunctul Gheorghe Mitescu sunt acuzaţi de liderii PRM pentru faptul că “sunt preocupaţi de politica PDL şi nici măcar acum, pe ultima sută de metri a PDL, funcţionarii susţinuţi de partidul de guvernare, nu au trecut testul maturităţii”. “Referitor la promovabilitatea de 14 % obţinută în Gorj, vă putem spune că acest rezultat dezastruos nu este al elevilor sau al profesorilor, este rezultatul examenului de maturitate pe care l-au picat, pe ultima sută de metri, cei care conduc, vremelnic, soarta învăţământului, cu susţinerea politică a PDL. Noi le-am recomandat demult să demisioneze, dar ei continuă să se agaţe de acele funcţii. Că se face de râs PDL-ul, nu este o problemă naţională, dar că îşi bat joc de tinerii care, în lipsa diplomei de absolvire a liceului, n-au nici o şansă în viaţă, este o mare problemă”, a declarat ieri Gheorghe Bucălăete, prim-vicepreşedintele PRM Gorj. Liderul PRM a considerat că acesta ar fi, de fapt, rezultatul unui sistem creat şi susţinut de PDL. “Noi, cei de la Partidul România Mare, nu avem nicio vină. Sâmbătă, când au avut şedinţa cei de la PDL, cu funcţionarii susţinuţi politic de ei, probabil, şi mai-marii de la IŞJ Gorj sau călcat pe picioare să-şi achite cotizaţia, pentru a rămâne pe funcţii”, a încheiat prim-vicepreşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete.

 

PDL-ul contraatacă şi se împiedică de Bîrcă

Purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat, în replică la cele spuse de Bucălăete, că peremiştii ar fi de fapt supăraţi că mulţi membrii din PRM nu ar fi luat bacalaureatul. În opinia lui Vâlceanu de fapt vinovaţi pentru acest dezastru fiind elevii şi profesorii. Bucălăete le-a transmis însă celor de la PDL Gorj că ar fi bine să îşi analizeze situaţia din propriul lor partid. Mai mult, liderul PRM Gorj susţine că ar trebui ca pedeliştii să arunce o privire spre primarul PDL de la Turburea, Ion Bârcă care abia acum îşi finalizează cursurile liceale urmând să susţină şi el bacalaureatul, şi apoi să vorbească despre realizările acestui partid.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here