Prinşi la furat în Cariera Jilţ

518

furt matasariDoi tineri din Mătăsari sunt cercetaţi în stare de reţinere fiind suspectaţi că au sustras dintr-o carieră minieră, mai multe role transportoare. Bunurile sustrase, evaluate la suma de 4.500 lei, au fost recuperate şi restituite unităţii prejudiciate.

Duminică, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt din unităţile miniere, poliţiştii Poliţiei Comunale Mătăsari au oprit pentru control un autoturism condus pe drumul judeţean de către B.D.V., de 21 ani, din comuna Mătăsari. Cu ocazia controlului, poliţiştii au constatat că tânărul transporta în portbagajul autoturismului, 15 role transportoare folosite în minerit. Întrebat despre provenienţa rolelor, tânărul a recunoscut că acestea au fost sustrase împreună cu o altă persoană, din Cariera Jilţ. La scurt timp, poliţiştii l-au depistat pe raza localităţii şi pe cel de-al doilea suspect, Ţ.V.I., de 19 ani tot din aceeaşi localitate.

Suspecţii au fost conduşi la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Ulterior, având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii au dispus reţinerea celor doi suspecţi pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore şi introducerea lor în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. “Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că suspecţii au pătruns pe timpul nopţii în cariera Jilţ, iar de aici au sustras 15 role de benzi transportoare pe care încercau să le transporte la unul dintre suspecţi acasă, pentru ca ulterior să le valorifice la un centru colector de fier vechi”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Gorj, Daniel Tică. Rolele, evaluate la suma de 4.500 lei, au fost predate Unităţii prejudiciate. Cei doi suspecţi au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru. “Pentru faptele comise, în situaţia în care vor fi găsiţi vinovaţi de către Instanţa de Judecată, riscă o pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 15 ani”, a mai adăugat Daniel Tică. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here