Prinşi la furat de lemne

329
lemneGorjenii se gândesc, probabil, şi cu ce se vor încălzi iarna viitoare. Aşa se face că, deşi vine primăvara şi în curând nu vor mai trebui să se încălzească, nu mai puţin de trei cetăţeni, doi din Runcu şi unul din Polovragi au fost surprinşi în timp ce furau lemne.

Poliţiştii din Runcu i-au surprins în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 01:30, pe Adrian S., de 27 de ani şi Lucia C.S., de 25 ani, ambii din localitate, care transportau cu o căruţă nu mai puţin de 24 arbori, de esenţă gorun, cu diametrele la cioată cuprinse între 12-24 centimetri. Arborii nu erau marcaţi silvic şi, prin urmare, au fost tăiaţi fără drept. Aceştia au fost confiscaţi şi vor fi restituiţi posesorului de drept în timp ce hoţii s-au ales cu dosar penal pentru tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
Fura din „brânza” statului
Şi în Polovragi a fost surprins un cetăţean care s-a gândit să îşi aprovizioneze magazia de lemne, numai că tot din proprietatea altuia. Ion S., de 57 ani, din localitate, a fost surprins după ce tăiase ilegal 14 arbori, de esenţă răşinoase, cu diametrele la cioată cuprinse între 14-33 cm, din pădurea aparţinând Primăriei Polovragi. Lemnele au fost ridicate şi predate autorităţilor locale, iar bărbatul a fost sancţionat de către lucrătorii silvici.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here