Prinși în timp ce transportau cu căruța lemne furate

6289

Un bărbat de 43 ani, din municipiul Târgu-Jiu și un adolescent de 15 ani, din comuna Runcu, au fost prinși, joi, cu o căruță plină cu lemne furate.
Oamenii legii, din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu, i-au depistat pe raza localităţii Runcu.
,,În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că materialul lemnos, trei arbori esenţă stejar, secționați în bucăți, ar fi fost tăiat fără marcă silvică și sustras din fondul forestier de pe raza localităţii Runcu, ce aparține Ocolului Silvic Târgu-Jiu. Totodată, din verificările efectuate a reieşit faptul că, în perioada 4-6 februarie, aceştia ar mai fi tăiat și sustras încă opt arbori esenţă stejar, prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit ulterior de organele silvice.
Poliţişti au ridicat în vederea continuării cercetărilor o drujbă, ce a fost folosită la comiterea faptei, iar materialul lemnos a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Runcu”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
În aceeași zi, poliţiştii din Muşeteşti au depistat doi bărbaţi de 19 şi 54 de ani, din comuna Muşeteşti, care ar fi tăiat, din fondul forestier Curtișoara, 17 arbori esenţă plop și gorun, cu diametrele la cioată cuprinse între 8 și 24 de centimetri, cu ajutorul unui motoferăstrău și al unui topor.
,,În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori. Materialul lemnos a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Târgu-Jiu, iar motoferăstrăul și toporul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a mai declarat Victor Țuhașu.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here