Prinşi în flagrant, la furat

160

furtCinci persoane, printre care şi un minor de 14 ani, au fost prinse în flagrant de poliţişti, în timp ce sustrăgeau diverse bunuri feroase sau neferoase, pe care, ulterior, intenţionau să le valorifice la centre de colectare a fierului vechi.

Poliţişti ai Poliţiei Comunale Mătăsari au identificat, marţi, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 43 de ani toţi din localitate, în timp ce transportau pe DJ 673 A, într-un atelaj cu tracţiune animală, patru traverse metalice de tronson. Poliţiştii au constatat că suspecţii au sustras aceste traverse, a căror valoare urmează a fi comunicată ulterior, din halda exterioară a Carierei Jilţ Nord. Bunurile au fost ridicate şi restituite de poliţişti, unităţii prejudiciate. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. La aceeaşi dată, dar în jurul orei 19:10, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe strada Prieteniei, poliţişti ai Poliţiei Oraşului Rovinari au prins în flagrant doi tineri, unul de 19 ani şi un minor de 14 ani, ambii din localitate, în imobilul fostei fabrici de confecţii. Suspecţii, profitând de faptul că imobilul nu este asigurat cu sistem de pază sau alarmare, au pătruns în interior cu intenţia de a sustrage mai multe ţevi din cupru, pe care să le valorifice la un centru de colectare a deşeurilor metalice. De asemenea, cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat că cei doi tineri, pentru a pătrunde în interiorul imobilului, au spart un geam de la o fereastră a clădirii. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat.

I-a furat telefonul pus la încărcat

Nu vă lăsaţi lucrurile nesupravegheate. Aşa sună o recomandare de care nu a ţinut cont un gorjean. Acesta a devenit victimă a hoţilor, după ce şi-a lăsat telefonul mobil, la încărcat, pe un hol. Astfel, poliţişti ai Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu efectuează investigaţii pentru a identifica suspecţii unui furt de telefon mobil şi a recupera bunul sustras. „Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că partea vătămată, un gorjean de 27 ani, se afla într-o unitate medicală din Târgu-Jiu, pentru vizitarea unui pacient. În aceste împrejurări, tânărul şi-a lăsat telefonul mobil conectat la un încărcător, pe holul secţiei. Nefiind supravegheat, telefonul mobil a fost sustras, partea vătămată sesizând aceste aspecte prin apelul de urgenţă 112, în data de 9 august, la ora 14:53”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Gorj. Poliţiştii continuă investigaţiile pentru rezolvarea acestui caz.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here