Prinşi fără permis pe drumurile publice

200

Trei bărbaţi, printre care şi un hunedorean, au intrat în vizorul poliţiştilor rutierişti. Cei trei au fost depistaţi conducând pe drumurile publice cu o concentraţie prea mare de alcool sau neposedând permis pentru nicio categorie.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Stoina au depistat, în seara zilei de vineri, un bărbat de 40 de ani, din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Căpreni, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, şoferul a prezentat o concentraţie de 0,45 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, hunedoreanului i-a fost reţinut permisul de conducere, în prezent fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Fără permis, la volan

Poliţiştii Poliţiei Comunale Mătăsari au depistat în trafic, în cursul zilei de sâmbătă, un tânăr de 21 ani, din localitate, care conducea pe strada Dealului, un autoturism, cu numărul provizoriu de înmatriculare. Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că autorizaţia de circulaţie era expirată şi că tânărul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, întrucât nu deţinea permis de conducere pentru niciun fel de categorie de autovehicule. Pe numele celui în cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals, de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Un alt tânăr care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere, a fost identificat în dimineaţa zilei de duminică, de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, pe strada Ciocîrlău. Tânărul de 22 ani, din comuna Băleşti, a fost testat şi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here