Prinşi după două săptămâni de urmărire

306

furt 2După două săptămâni de cercetări, miercuri, doi tineri au fost reţinuţi de către poliţiştii din Târgu-Jiu, fiind suspecţi că au furat dintr-un service GSM aparatură electronică în valoare de aproximativ 16.000 de lei.

La începutul lunii ianuarie 2011, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi de către administratorul unei firme despre faptul că în noaptea de 4 spre 5 ianuarie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în atelierul service GSM al societăţii, situat în strada Victoriei, iar de aici au sustras aparatură electronică în valoare de 16.000 lei. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că suspecţii, profitând de faptul că locaţia nu era prevăzută cu sistem de pază sau alarmare, au forţat uşa de acces, iar din interior au sustras un laptop, două monitoare LCD, o unitate PC şi zeci de telefoane mobile. Continuând activităţile de cercetare şi investigare, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au stabilit că suspecţi de comiterea furtului sunt trei tineri din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj. În urma unei acţiuni executate pe raza municipiului, oamenii legii au depistat pe doi dintre cei trei suspecţi, P.C.M., de 18 ani şi V.F., de 19 ani, aceştia fiind conduşi la sediul Poliţiei. Urmare a probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea celor doi suspecţi pe timp de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Cei doi suspecţi au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. “Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. S-a stabilit faptul că aceştia au pătruns prin efracţie într-un atelier service, iar de aici au sustras aparatură electronică în valoare de 16 000 mii lei”, a declarat purtătorul de cuvânt I.P.J. Gorj, Daniel Tică.

Poliţiştii continuă investigaţiile pentru depistarea celui de-al treilea suspect care în prezent se sustrage cercetărilor, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora şi recuperarea prejudiciului.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here