Prinşi cu lemnele furate în căruţă

405

Trei localnici, din comuna Plopşoru, s-au ales cu dosar penal, după ce au fost prinşi de poliţişti transportând cu o căruţă mai mulţi arbori furaţi de pe un teren din satul Gârbovu.

Vinerea trecută, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Turceni au identificat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 82 de ani, toţi din comuna Plopşoru, care transportau cu o căruţă mai mulţi arbori.
Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că arborii respectivi fuseseră furaţi de pe un teren din satul Gârbovu. „În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că aceştia au tăiat şi sustras de pe un teren din afara fondului forestier, satul Gârbovu, 14 arbori nemarcaţi, pe care i-au încărcat în vehiculul cu tracţiune animală cu intenţia de a-i transporta la domiciliu. Materialul lemnos a fost ridicat şi lăsat în custodie Ocolului Silivic Turceni până la definitivarea cercetărilor, prejudiciul fiind în curs de estimare”, a anunţat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de material lemnos.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here