Prinşi cu lemnele furate în căruţă

296

Doi gorjeni au fost depistaţi în flagrant de jandarmi în timp ce transportau cu o căruţă material lemnos a cărui provenienţă nu au putut-o justifica.

Cele două persoane au fost depistate de jandarmi, miercuri seara, în urma unei solicitări telefonice. „O patrula de jandarmi din cadrul Grupei Supraveghere şi Ordine Publică Târgu Cărbuneşti, a depistat în zona împădurită a localităţii Curteana, oraş Târgu-Cărbuneşti, un atelaj tractat de un cal care era încărcat cu material lemnos.
Cele două persoane care însoțeau atelajul cu material lemnos nu au putut prezenta documente justificative și aveau asupra lor două motofierăstraie. În urma activităţilor specifice desfăşurate de către jandarmi a fost identificat locul de unde a fost tăiat și sustras materialul lemnos, iar lucrătorul silvic din cadrul Ocolului Silvic Târgu-Cărbuneşti, a procedat la cubarea acestuia, rezultând un volum total de 0,684 m³ şi o valoare de 1070,50 lei”, a anunţat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia proprietarei arborelui tăiat, iar cele două motofierăstraie au fost ridicate în vederea continuării verificărilor. Jandarmii au întocmit persoanelor depistate actele cu aspectele constatate la fața locului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 107 şi 109 din Lg.46/ 2008.

Avertismente pentru alte cinci persoane
Alte cinci persoane cu vârste cuprinse între 50 și 63 de ani, au fost depistate în zonele împădurite din dealul Bulbuceni, comuna Căpreni, de către un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Bărbăteşti, în timp ce adunau resturi de material lemnos rezultate din exploatare forestieră, pe care le aveau încărcate în mai multe atelaje tractate de cai, fără însă să dețină documente de provenienţă a acestora. Toate cele cinci persoane au fost sancționate contravențional cu avertisment scris, fiecare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here