Prins la pescuit cu paraşuta

4371

Un localnic din comuna Băleşti a intrat în vizorul oamenilor legii după ce a fost prins pescuind pe râul Jiu cu două undiţe pe care erau montate plase monofilament tip „paraşută”.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost depistat de un echipaj de jandarmi în apropierea barajului de pe râul Jiu. „În data de 18.02.2014, orele 11:15, pe timpul executării unei misiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale pe raza localităţii Rovinari, în apropierea barajului de pe râul Jiu, a fost depistat numitul A.I. de 37 ani, domiciliat în comuna Băleşti, în timp ce pescuia cu ajutorul a două undiţe pe care erau montate plase monofilament tip <<paraşută>>”, a anunţat Gabriel Pănoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. Acesta a mai precizat că pe numele pescarului au fost întocmite actele de sesizare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit a resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale„ şi  „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.
R.L.

1 COMENTARIU

  1. Este un inceput, dar, din pacate, este o picatura intr-un ocean cu apa. Braconajul a atins deja cote estrem de ingrijoratoare, iar ceea ce vedem mai sus nu este deloc cauza principala. Acest tip de braconaj este reflecta de fapt starea de „foame” nationala in care am ajuns si in care stagnam de prea multa vreme deja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here