Prins în timp ce transporta cu căruţa lemne furate

366

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Săcelu, este cercetat de polițiști, după ce a fost depistat, marți, în timp ce transporta cu o căruță opt arbori de esență cer, care nu prezentau marcă silvică.
”Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că ar fi tăiat fără drept, de pe un teren de cultură din afara fondului forestier, opt arbori cu diametrele cuprinse între 6 și 42 cm, rezultând un volum de 2,40 metri cubi. Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului silvic din cadrul Ocolului Silvic Novaci. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.
În aceeași zi, poliţiştii din Motru au identificat în flagrant un bărbat de 80 de ani, din localitatea Horăști, în timp ce tăia arbori, de pe un teren de pe raza localității. Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului, împreună cu pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Motru, s-a stabilit că materialul lemnos tăiat, de esență frasin, în cantitate de peste doi metri cubi, nu prezintă marcă silvică, fiind lăsat în custodia proprietarului până la definitivarea cercetărilor. Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here