Prins cu lemnele furate în căruţă

228

Un tânăr în vârstă de 18 ani a intrat în vizorul oamenilor legii după ce împreună cu mai mulţi prieteni, a tăiat şi furat 11 arbori. Aceştia au secţionat arborii cu ajutorul unui motofierăstrău şi i-au încărcat într-o căruţă, urmând a-i transporta la domiciliul tânărului de 18 ani, însă au fost prinşi de un echipaj de jandarmi.

Duminică, în timpul unei acţiuni de prevenire şi combatere a furturilor de material lemnos executată în cooperare cu un reprezentant din Ocolul Silvic Târgu-Cărbuneşti, un echipaj de jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere Ordine Publică Târgu-Cărbuneşti a surprins în Punctul Poligon din localitate mai multe persoane care sustrăgeau material lemnos.
„Numitul G.C., de 18 ani, împreună cu alte persoane, care au fugit de la faţa locului, în urma unei înţelegeri prealabile, au tăiat de pe picior şi au sustras un număr de 11 arbori, de esenţă cer şi gorun, pe care i-au secţionat cu ajutorul unui motofierăstrău, aceştia fiind încărcaţi într-un atelaj tractat de un cal, pentru a fi transportaţi la domiciliul acestuia. În urma verificării şi inventarierii, a fost identificată cantitatea de 4,208 m3, material lemnos, în valoare de 960,61 lei, iar în baza art. 214 Cod de Procedură Penală, persoanei în cauză i s-au întocmit actele de constatare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori de pe picior şi sustragerea de arbori tăiaţi, conform prevederilor din Legea 46/2008”, a precizat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.
Dosarul cauzei urmează a fi înaintat instituţiilor abilitate pentru identificarea celorlalte persoane şi pentru continuarea cercetărilor.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here