Prins băut la volan

227

Un bărbat de 46 de ani s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană ce prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, după ce a fost depistat de poliţişti în timp ce se afla la volan, deşi consumase alcool.

La data de 15 martie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Cărbuneşti au identificat în trafic un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Trandafirilor, din localitate, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană ce prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Recomandările poliţiştilor
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia depăşeşte limita legală!
Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la unu la cinci ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte normele de circulaţie, indiferent de calitatea avută –conducător auto, pieton, biciclist etc. Comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here