Prin negociere / 300 de salariaţi Minprest, plasaţi la alte locuri de muncă în cadrul unităţilor CEO

335

Aproape 300 de angajaţi ai Minprest Serv Rovinari, încadraţi cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, care provin din fostele entităţi miniere, au fost plasaţi, ieri, la alte locuri de muncă, pentru a fi salvaţi de disponibilizare. Cei în cauză prestau la cele două unităţi miniere din zona Motru, dar locurile lor de muncă au fost desfiinţate, majoritatea prestând în lămpării şi spălătoriile de la UMC Roşiuţa şi UMC Lupoaia. Liderii lor sindicali au negociat însă joi cu reprezentanţi ai administraţiei Minprest ca acestor angajaţi să li se ofere alte locuri de muncă, în cadrul aceloraşi unităţi. Doar nouă angajaţi au fost transferaţi la Jilţ la curăţenie benzi, în timp ce la restul salariaților li s-au găsit alte locuri de muncă.

După disponibilizarea celor aproape 500 de angajaţi ai Minprest, care vineri îşi aşteaptă preavizele, liderii sindicali au intrat iar la negocieri şi pentru alţi 300 de salariaţi care rămăseseră fără posturi, CEO desfiinţându-le pe motiv că vor trimite acasă 800 de persoane. Cum cifra s-a redus cu 300, şi pentru cei rămaşi a trebuit să se asigure, acum, alte locuri de muncă sigure, cu atât mai mult cu cât respectivii sunt persoane care nu au luat ordonanţe, au cedat terenuri SNLO ori sunt cazuri sociale grave.
Negocierile de ieri au dus la recreerea unor posturi la carierele din Motru, mai ales că locurile de muncă de la spălătorii şi lămpării s-au desfiinţat. Doar pentru nouă angajaţi nu s-au găsit soluţii la aceste unităţi, respectivii fiind trimişi la Jilţ, unde vor presta la benzi. Cei în cauză nu au bani asiguraţi pentru navetă, dar sindicaliştii speră să-i poată transfera, pe parcurs, înapoi la Roşiuţa şi Lupoaia.

Minprest Serv a rămas cu 700 de salariaţi din cei 1200 pe care i-a avut până la aceste disponibilizări. Salariaţii TESA au rămas, primii fiind trimişi muncitorii, pe criterii neacceptate în totalitate de sindicate. Negocierile se mută, astăzi, la CEO, unde este întrunită pentru a treia oară Comisia Mixtă. Şedinţa de la ora 11.00 se anunţă furtunoasă, mai ales că sindicatele au cerut administraţiei mai multe documente care să explice reorganizarea, pe termen lung, a companiei.
A.Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here