Prin AJOFM Gorj, se recrutează 250 de culegători de mazăre

420

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare EURES România, oferă 250 de locuri de muncă vacante pentru munca sezonieră în agricultură pentru culegători de mazăre.

Astfel, angajatorul danez Greenpeas oferă 150 de locuri de muncă pentru culegători de mazăre în Danemarca şi 100 de locuri de muncă pentru culegători de mazăre în Portugalia. “Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători. Aplicanţii trebuie să aibă vârsta minimă 18 ani, să fie adaptabili la muncă fizică grea, indiferent de climă, să aibă automotivare pentru munca în acord şi să fie vorbitori de limba engleză nivel minim. Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă. În Danemarca salariul este 0,6 euro brut/kg, plus alocaţie de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze. În Portugalia salariul minim pe lună/persoană pentru 172 de ore de lucru este de 690 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1.950 kg pe lună, se va plăti, pentru fiecare kilogram cules în plus, 0,35 euro/kg, ca bonus la salariul minim. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze”, a declarat Diana Văduva, consilier EURES în cadrul AJOFM Gorj.
Cazarea se face în apartamente şi rulote şi sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet wireless. Transportul dus-întors România – Danemarca sau România – Portugalia este în responsabilitatea lucrătorului. Persoanele interesate pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj, din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. D. Petrescu, nr. 1.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here