Primul strat de asfalt, pe DN 66, a fost turnat

221

Primul strat de asfalt, pe Drumul Naţional 66, tronsonul dintre localitatea Moi şi oraşul Rovinari, a fost turnat zilele trecute. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu la sfârşitul acestei săptămâni va fi finalizat tronsonul Moi-Rovinari, apoi vor demara lucrările şi în zona de Nord şi localitatea Vârţ.

După ce în ultima lună, pe DN 66 s-au efectuat lucrări premergătoare asfaltării, în sfârşit s-a turnat şi primul strat de asfalt pe tronsonul dintre localitatea Moi şi oraşul Rovinari. Deoarece lucrările nu se desfăşurau conform graficelor de lucru stabilite, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-a deplasat vineri în teren pentru a impulsiona activitatea constructorului, hotărându-se ca şi următoarea zi, respectiv sâmbătă 19 octombrie 2013, să fie una lucrătoare. Şeful judeţului este hotărât să supravegheze îndeaproape modul în care firma constructoare îşi va respecta obligaţiile privind asfaltarea în totalitate a DN 66.
Şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Narcis Neaga, a efectuat mai multe vizite pe şantierul drumului naţional 66 pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu. La ultima vizită, acesta nu a găsit prea mulţi muncitori în şantier. Neaga a spus că dacă lucrările vor continua să bată pasul pe loc, vor începe să curgă sancţiunile.
Tronsonul de drum naţional dintre Rovinari – Târgu Jiu – Bumbeşti Jiu face parte dintr-o porţiune de 80 de kilometri, între Filiaşi şi Bumbeşti Jiu, jumătate din aceasta, respectiv partea dintre Rovinari şi Filiaşi, fiind modernizată între anii 2007-2009. Lucrările respective au fost făcute de o firmă din Spania, în timp ce pentru tronsonul dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu licitaţia a fost câştigată de o firmă din Ungaria, care în cinci ani a realizat doar patru la sută din proiect.
CNADNR a organizat, anul trecut, o nouă licitaţie pentru executarea lucrărilor pentru tronsonul dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu, câştigător fiind compania COMSA SA, din Spania. Aceasta a început lucrările în primăvara acestui an şi ar trebui să le finalizeze în circa doi ani, până în momentul de faţă spaniolii executând sub cinci la sută din proiect, deşi, conform graficelor de execuţie, un sfert din investiţie trebuia finalizată deja.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here