Primul radar-pistol în Gorj a lăsat zeci de șoferi fără permis

606

Începând de luni, poliţiştii gorjeni au în dotare un pistol-radar care poate înregistra viteza unui autovehicul de la o distanţă de peste un kilometru. Acesta funcţionează și pe timp de noapte.
„Creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţul Gorj reprezintă o prioritate pentru poliţişti, care desfăşoară permanent acţiuni ce vizează combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în mod special viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, reprezentând 27% din numărul accidentelor grave.
Recent, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a fost dotat cu un cinemometru laser, un aparat radar tip pistol pentru detectarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. Aparatul poate stoca înregistrări video cu toate detaliile autovehiculului aflat în mișcare, dar şi trăsăturile faciale ale conducătorului auto, acţionând pe o rază de aproximativ 1.200 de metri”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
În prima zi de folosire, 28 de șoferi au rămas fără permisul de conducere.
„Aparatul a fost folosit în acțiunile organizate de polițiști, în data de 11 iunie, fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 42.000 de lei și reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 28 de permise de conducere, pentru depășirea vitezei legale. Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe raza localității Câlnic, de 182 km/oră.
Poliţiştii reamintesc conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și pun în pericol circulaţia pe drumurile publice, că pot fi sancţionaţi contravenţional de echipajele rutiere aflate în trafic, cu autospeciale inscripţionate sau neinscripţionate. Cuantumul sancțiunilor pentru nerespectarea limitelor legale de viteză poate varia între 290 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară poate fi dispusă şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de până la 90 de zile”, se mai precizează în comunicatul de presă.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here