Primul pacient cu Covid din Gorj căruia i s-a administrat terapia cu anticorpi monoclonali

1415
Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată în premieră, vineri, 22 octombrie 2021, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 58 de ani și întrunește criteriile prevăzute de către specialiștii comisiei de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății pentru a beneficia de aceste antivirale. Medicația ajută pacienții infectați și care sunt la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe.
„Bărbatul a fost internat vineri la secția de Boli Infecțioase a SJU Târgu-Jiu. Echipa medicală care se ocupă de caz a decis, potrivit anamnezei și investigațiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali. Pacientul a efectuat, în trecut, un dublu transplant renal, are o formă ușoară spre medie de COVID-19, a venit cu o saturație bună de oxigen, fiind eligibil pentru acest tratament. Pacientul se află în primele zile de la contactarea infecției cu SARS-CoV-2”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.
Reamintim că SJU Târgu-Jiu a primit 16 doze de anticorpi monoclonali din partea Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here