Primul-ministru vrea o justiţie care să dea pronunţările mai repede

189

Premierul Victor Ponta a declarat ieri la Târgu-Jiu, la câteva ore după ce a devenit şi ministru interimar al Justiţiei, că îşi doreşte o reformă adevărată în acest domeniu, astfel încât verdictele date de magistraţi să aibă loc nu la un deceniu după comiterea faptelor, ci cât mai repede, pentru ca oamenii să nu uite pentru ce anume să dă o sentinţă într-un dosar.

Ponta a amintit aici situaţia lui Nicolae Mischie, menţionând că la un deceniu de la producerea faptelor nici el nu-şi mai amintea cu precizie pentru ce a fost condamnat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.
„De fapt, Justiţia nu s-a reformat şi nu e performantă. Când a fost condamnat domnul Mischie până şi eu nu mai ţineam minte pentru ce a fost condamnat, dacă nu se judecă procesele mai repede. Cine e vinovat plăteşte, cine e nevinovat, scapă. Aşa ţinem un proces 9 ani, 10 ani, 15 ani şi care mai e efectul pentru oameni după 10 ani că cineva mai primeşte o pedeapsă?”, a întrebat, retoric, premierul, care propune o reformă în domeniu prin care termenele la procese să fie mai scurte, costurile cu avocaţii să fie mai mici, iar dacă greşesc, judecătorii sau procurorii să plătească şi ei, la fel ca orice muritor pentru greşelile făcute.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here