Primul lot cu parazăpezi pentru Transalpina a ajuns la Târgu-Jiu

291

La Secţia de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu a sosit, săptămâna trecută, un prim lot de 500 de parazăpezi pentru protejarea carosabilului în zonele expuse viscolului şi vântului puternic. Potrivit conducerii SDN, parazăpezii se vor monta inclusiv pe Transalpina, în zona releului de telecomunicaţii de la Rânca, precum şi în Licurici şi Câmpu Mare.

Pentru că românul îşi face vara sanie şi iarna car, la SDN Târgu-Jiu au început pregătirile pentru sezonul de iarnă. Astfel, primul lot de 500 parazăpezi a ajuns la Secţia Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, în total urmând a ajunge aici 3 kilometri de parazăpezi. Montarea acestora se va face inclusiv pe Transalpina. “Este pentru prima dată când se vor monta parazăpezi pe Transalpina, în zona Rânca. Este vorba de porţiunea de la Releul de telecomunicaţii, viscolită intens în perioada de iarnă. Cantităţi mari de zăpadă ajung din cauza viscolului pe carosabil. Vedem cum se vor comporta în această iarnă. Vor mai fi montate parazăpezi şi în Câmpu Mare şi la Licurici. Aici suflă vântul cu putere şi vrem să modificăm puţin lucrurile”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu-Jiu a Drumurilor Naţionale.

Perdele forestiere de-a lungul drumurilor
Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu spune că unitatea pe care o conduce se pregăteşte deja să pună în practică prevederile unui act normativ iniţiat de Ministerul Mediului, prin care se doreşte realizarea de perdele forestiere de-a lungul drumurilor: “Este iniţiat un act legislativ cu privire la formarea de perdele în jurul drumurilor. Este poate cea mai bună decizie din ultimii ani care are legătură cu drumurile. Nu cred că s-a mai făcut aşa ceva după 1990. În Dolj ştiu că erau perdele forestiere contra nisipului, în zona de sud. În Gorj erau realizate perdele forestiere în zone cu vânt puternic. Nu s-a făcut altceva în ultimii 25 de ani decât să se taie toţi arborii plantaţi pe marginea drumurilor şi nu s-a mai plantat nimic în loc”, a precizat şeful SDN Târgu-Jiu.
Între timp, drumarii gorjeni desfăşoară lucrări de reparaţii la drumurile din judeţ, astfel încât să fie asigurate condiţii optime pentru participanţii la trafic.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here