Primul dosar de pensionare, pe Legea 197, a primit câștig de cauză în instanța de la Deva! Legea protestatarilor CEO începe să funcționeze

9489

* Un angajat de la Mintia are șanse să iasă la pensie la 52 de ani
* Casa de Pensii Hunedoara, obligată să dea altă decizie de pensionare
* Soluția judecătorilor este executorie

Un electrician de la termocentrala Mintia a primit câștig de cauză în instanța de la Deva, după ce s-a îndreptat împotriva Casei de Pensii Hunedoara, instituție care-i respinsese dosarul de pensionare pe Legea 197/2021. Este primul câștig de cauză dat unor salariați care au muncit în așa numitele condiții speciale, în producție, fix cum este prevăzut în legea pentru care a început al doilea an de proteste ale angajaților CEO, la Târgu-Jiu și Motru, generate de neaplicarea ei de către casele de pensii. Casele de pensii au acționat în defavoarea angajaților din minerit și energie, aflate fiind sub influența factorului politic. Din ultimele informații, judecătorii de la Deva au dat câștig de cauză unui număr de aproximativ 30 de oameni care au lucrat la Mintia și care au prezentat adeverințe în care sunt menționate condițiile de muncă ce se regăsesc în prevederile Legii 197/2021. Soluția dată ieri de magistrați nu e definitivă, dar este executorie.

Iată soluția judecătorilor:
Tip soluţie: Admite în parte cererea
Soluţia pe scurt: Admite în parte acţiunea de asigurări sociale formulată de către reclamantul Iftimiciuc Alexandru, împotriva pârâtei Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara, şi în consecinţă: Anulează decizia nr.11358/11.10.2021 emisă de pârâtă.
Obligă pe pârâtă să-i emită reclamantului o nouă decizie prin care să soluţioneze cererea de acordare a pensiei pentru limită de vârstă cu aplicarea dispoziţiilor art.30 alin.1 lit. i, art.56 alin.1 lit.d, art.56 alin.3 lit.d, art.562 din Legea nr.263/2010 astfel cum a fost modificată prin Legea nr.197/2021, respectiv cu valorificarea perioadei 01.07.1987-27.07.2021 ca stagiu de cotizare realizat în condiţii speciale, prin reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani şi determinarea punctajului mediu anual cu utilizarea stagiului complet de cotizare de 25 de ani. Respinge în rest acţiunea. Fără cheltuieli de judecată. Executorie de drept.
Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare.
Apelul se depune la Tribunalul Hunedoara. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 19 ianuarie 2022. Document: Hotărâre 19.01.2022
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here