Primul an în care SPA nu a făcut planul de încasări

141

spaAnul 2010 a fost unul extrem de dificil pentru toată lumea. La momentul bilanţului, se observă că pentru multe instituţii, criza economică a fost nemiloasă şi a lăsat urme adânci în bugete. Acesta este şi exemplul Şcolii Populare de Artă (SPA) Târgu-Jiu, care, pentru prima dată, nu a reuşit să-şi facă planul de încasări.

Pe fondul actualei crize economice, românului nu-i mai arde de cântece, cel puţin aşa reiese din încasările pe care le-a realizat Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu. „Este primul an în care nu am reuşit să realizăm planul de încasări. Ne-au scăzut serios veniturile din taxe, dar mai ales cele din prestări servicii ale Teatrului de Păpuşi, ale Orchestrei de Cameră „Lira Gorjului” şi ale Şcolii per ansamblu. Numai de cântat nu-i mai arde românului”, mărturisea cu tristeţe Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă.

SPA are o situaţie mai bună decât alte instituţii

În pofida faptului că nu şi-a făcut planul de încasări pe 2010, Şcoala Populară de Artă (SPA) se situează mai bine comparativ cu alte instituţii culturale. Conform lui Viorel Gârbaciu „trecem de 70% cu planul realizat,ceea ce este o performanţă pentru că ştiu cum stau alte instituţii de cultură, unde e o tragedie”. Ca o previziune pentru anul viitor, Gârbaciu spune că „dacă situaţia generală se va ameliora, şi nouă ne va fi mai bine”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here