Primii trei candidați anunțați de USR Gorj

1813

Uniunea Salvați România Gorj a început prezentarea oficială a candidaților pentru alegerile locale din vară. Trei tineri vor intra în cursa pentru câștigarea alegerilor la Dănciulești, Ciuperceni și Fărcășești. Ei au fost „lansați” prin intermediul unei platforme de socializare.

Claudiu Matei Dragotă are 30 de ani și este de profesie inginer topograf, masterand în topografie informatizată. Lucrează de șase ani la Primăria Ciuperceni. „Odată cu această implicare a mea în politică, implicare resimțită ca o datorie morală, îmi voi transpune valorile motivaționale în tot acest fenomen angrenând o mare cantitate de energie și mai ales o dorință puternică de schimbare în bine a comunității mele”, a declarat Dragotă.
Pentru Primăria Dănciulești va candida un masterand la Surse de Energie Regenerabilă și Alternativă la Facultatea de Fizică din cadrul Universității București. Florin Eduard Fariseu activează, în prezent, ca expert în accesarea fondurilor europene.
Tânărul spune că are „o responsabilitate morală” față de comuna Dănciulești, pentru că aici a copilărit, tot aici s-au născut și au crescut părinții lui și, de asemenea, locuiesc bunicii. „Din păcate, comuna este pe locul al treilea în Gorj ca rată de depopulare. Candidatura mea este un act de revoltă față de neimplicarea autorităților locale și față de inexistența locurilor de muncă în comună”, spune Fariseu, care vrea să readucă în discuție potențialul agricol și zootehnic al zonei și să înființeze un centru local de colectare al legumelor și fructelor.
La 26 de ani, Robert-Antonică Belgiu, licențiat în drept și masterand la Facultatea de Știinte ale Educației, Drept și Administrație Publică din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, își dorește să obțină funcția de primar al comunei Fărcășești. „Avem o localitate mirifică, în ciuda faptului că suntem o zonă defavorizată și comuna este împărțită în două de o carieră. Avem un buget local de peste 100 de miliarde lei vechi, iar noi nu avem apă potabilă, gaze, canalizare, acte pe proprietăți”, susține Belgiu. USR va anunța zilnic câte un candidat pentru primăriile din județ. În același timp, filialele USR și PLUS discută despre cum vor fi reprezentate pe listele comune de candidați la alegerile locale. Cele două partide ar trebui să ajungă la un acord până la finalul lunii februarie. Una dintre variantele vehiculate este ca ponderea pentru funcțiile de consilieri locali să fie de 3 la 1 în favoarea USR.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here