Primii pași pentru ridicarea imunității lui Șova

239

Comisia Juridică din Senat se va întruni în această după-amiază pentru a lua în dezbatere cererea Direcției Naționale Anticorupție cu privire la reținerea și arestarea preventivă a fostului ministru al transporturilor, Dan Șova, acesta fiind anchetat pentru afacerile pe care le-a derulat în 2007 – 2009 la complexurile energetice Turceni și Rovinari. Biroul Permanent al Senatului s-a întrunit, ieri, și a luat în discuție solicitarea DNA, conform procedurilor cererea fiind înaintată apoi către Comisia Juridică. Membrii comisiei au la dispoziție apoi trei zile pentru a redacta un raport, raport ce va fi prezentat și el apoi plenului Senatului, cererea de ridicare a imunității lui Șova urmând să fie discutată efectiv în plen, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.
Procurorii cer arestarea preventivă a lui Șova întrucât acesta ar fi distrus probe din dosar și ar fi falsificat documente pe care le-a prezentat la audierile de la DNA ca fiind autentice. El este acuzat că în 2010 a dispus distrugerea tuturor calculatoarelor de la firma sa de avocatură, în speranța că astfel vor dispărea urmele corespondenței electronice pe care a avut-o cu șefii de la Turceni și Rovinari în perioada derulării contractelor de asistență juridică, contracte în urma cărora cele două unități ar fi fost prejudiciate cu circa 3,5 milioane de lei. Contratele s-au derulat în perioada în care actualul premier Victor Ponta era Senior Partner la casa de avocatură a lui Dan Șova, parlamentarul gorjean declarând acum, după izbucnirea scandalului, că nu are nicio implicare în povestea respectivă, precizările venind în contextul în care liberalii au adus acuzații în acest sens.
„Povestea asta cum eu cu Şova am făcut la Turceni şi Rovinari este spusă de Manţog, azi în închisoare, şi de Macovei, care ar trebui să fie tot pe acolo, dar încă nu a ajuns. De şapte ani, toate instituţiile statului – ANAF, ANI, DNA – au verificat şi au confirmat că, în 2007, nu aveam nicio treabă cu contracte cu Turceni şi Rovinari, ci erau ale cabinetului de avocatură Dan Şova. Deci, nu mă spăl pe mâini de nimic, dar e o poveste falsă, pe care nu au reuşit să o folosească. Nu cred că o s-o lase după şapte ani, dar nici nu cred că vor găsi în plus, că nu au ce”, a spus Ponta într-o intervenție pe care a avut-o la Antena 3.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here