Primii martori audiați în dosarul Rămescu – Bucurescu

560

Procesul, în care omul de afaceri Mihai Rămescu, soția sa, Maria, primarul Sorin Bucurescu și o subordonată a acestuia de la Serviciul Urbanism sunt judecați la Judecătoria Târgu Jiu, a continuat ieri cu audierea primilor martori, asta după ce, la termenul anterior, inculpații au trebuit să dea explicații în fața magistratului de caz pentru acuzațiile ce le sunt aduse. Martorii audiați ieri au fost în mare parte angajați ai Primăriei Slivilești, care au declarat, printre altele, că singura hârtie din dosar care l-ar fi putut incrimina pe edil nu a fost semnată de acesta, ci de altcineva. La audieri a fost prezent și viceprimarul Vasile Stoichițescu, care a menționat că el a semnat documentul respectiv, după ce a fost asigurat de angajata de la urbanism, Alexandra Loghin, că “totul e în regulă”, femeia fiind trimisă acum în judecată tocmai pentru că actul respectiv și altele nu au fost în regulă.

Martorii de la termenul de ieri au fost întrebați în special despre o construcție pe care soții Rămescu o aveau în satul Știucani, într-o zonă afectată de excavările din minerit, niciunul dintre angajații Primăriei Slivilești neputând să spună cu precizie de când exista construcția respectivă, cât era de mare și dacă a fost ridicată sau nu în condiții legale, responsabilitatea fiind pasată de la unul la altul. O singură salariată, Cimpoca Murgilă, pensionată din 2010, a povestit că a avut ceva probleme cu omul de afaceri Mihai Rămescu, ea refuzând să îi elibereze acestuia un certificat de atestare a construcției întrucât știa că respectiva construcție nu exista la momentul respectiv. Femeia a spus că a fost amenințată cu datul în judecată dacă nu eliberează hârtia, discuțiile în jurul construcției descrise în ancheta penală ca fiind o anexă la clădirea în care locuiau socrii omului de afaceri continuând și cu alți martori, angajați ai Primăriei, care au spus că știau că exista o astfel de construcție, deși nu au putut să o descrie cu prea multe amănunte.
maria_si_mihai_ramescuLa audieri a fost prezentă și o femeie care a realizat cadastrul pentru terenul și clădirile din curtea socrilor lui Rămescu, nici ea neputând să descrie prea bine clădirea respectivă. În schimb, a menționat că aceasta avea o suprafață de 153 mp, suprafață pe care a reținut-o în urma audierii sale la Parchet atunci când procurorul de caz a instrumentat dosarul. Procesul va continua luna viitoare cu audierea a noi martori, localnici și alți salariați ai Primăriei, în acest dosar soții Rămescu fiind trimiși în judecată pentru că ar fi făcut un schimb ilegal cu fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia, în schimbul unei anexe gospodărești și a unui teren ei fiind despăgubiți de unitatea minieră cu 680.000 de lei, edilul comunei și subordonata sa fiind acuzați că ar fi emis o autorizație de demolare tot ilegal, clădirea pusă la pământ de minerit, respectiv anexa despre care s-a tot vorbit, neavând o autorizație de construire, anchetatorii susținând că aceasta, de fapt, nici nu a existat, lucru dovedit cu fotografii făcute din avion.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here