Primesc calculatoare prin proiectul „Dăm Click pe România”

509

Peste 2.000 de calculatoare recondiționate de către Ateliere Fără Frontiere vor fi donate în prima parte a ediției Dăm Click pe România 2024 către 152 de instituții educaționale din 37 de județe ale țării.
Din Gorj au fost selectate Palatul Copiilor Târgu Jiu – structura Clubul Copiilor pictor Florin Isuf din Târgu Cărbunești; Școala Gimnazială Nr. 1 Polovragi; Grădinița Sfântul Stelian și Școala Gimnazială Alimpești.
Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.
În urma apelului derulat în perioada 15 aprilie-12 mai 2024, 152 organizații din țară vor primi un total de 2.000 de calculatoare recondiționate, ajungând astfel la 25.896 de beneficiari.
„Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 15 aprilie și 12 mai, la finalul căruia 168 de aplicații au fost înscrise. Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii și echipa programului. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare. Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației”, anunță Asociația Ateliere Fără Frontiere.
Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 26.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here