Primele imagini din timpul scandalului cu Poliția, la Târgu-Cărbunești

342

Imaginile surprinse în timpul scandalului de la Târgu-Cărbunești, între șoferul unui microbuz și doi agenți de la Rutieră, care s-a încheiat cu dosar penal, au devenit virale pe internet. Acestea au ajuns și la reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj care au confirmat incidentul, susținând că revine Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești competența soluționării cauzei. Anchetatorii efectuează însă cercetări doar pentru ultraj, după ce unul dintre cei doi agenți ar fi declarat că a fost agresat de Ilie Plută. ”La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești este înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, constând în aceea că în data de 27 ianuarie 2017, în jurul orelor 08.00, în public,  pe DJ 661 Târgu-Cărbuneşti, o persoană a agresat fizic un agent de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.Untitled5

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești nu a fost înregistrată plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă faţă de agentul de poliţie implicat în incidentul din data de 27 ianuarie 2017. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea stării de fapt, urmând a se dispune măsuri legale. Facem precizarea că, începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, având ca scop crearea cadrului procesual de administrarea probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat, pentru Gorjeanul, Elena Andrei, procuror și purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. Scandalul a avut loc vineri, în urma unui control efectuat în trafic, la Târgu-Cărbuneşti. Administratorul firmei Plutanul Trans SRL susţine că, de fapt,  el a fost agresat de un agent de la Rutieră și nu a făcut altceva decât să se apere. Acesta intenționează să depună o plângere pentru hărţuire, pentru ceea ce i s-a întâmplat fiicei sale și alta pentru purtare abuzivă, în ceea ce-l privește. ”Trebuie să plătească. Eu nu am făcut decât să mă apăr. Normal că am coborât din mașină să văd ce se întâmplă cu fiica mea, că am auzit vorbe că nu trebuia să mă duc eu la ei, că nu m-au oprit pe mine.

Untitled2

Sper ca doamna ministru de Interne să ia măsuri, mai ales că este vorba despre partea feminină, despre fiica mea”, a declarat Ilie Plută, pentru Gorjeanul.  Contactat telefonic, șeful Poliției Târgu-Cărbunești a refuzat să facă declarații, însă a negat acuzațiile făcute de administrator. Altercaţia ar fi început după ce agentul care susține că a fost lovit a oprit în trafic microbuzul condus de fiica lui Ilie Plută. Tânăra i-ar fi spus tatălui care se afla cu un alt microbuz în spatele său că ar fi fost jignită de omul legii, iar acesta i-ar fi cerut explicaţii. Mai mult, administratorul firmei susţine că este hărţuit de poliţiştii din Târgu-Cărbuneşti, fiind oprit permanent în trafic, spune el, în favoarea unei societăţi concurente de transport de persoane.

Untitled4 „Fata era la serviciu, conducea microbuzul în faţa mea. Au oprit-o şi eu m-am dus să îi întreb ce tot au cu fata mea de o opresc şi o amendează. Au jignit-o pe fiica mea. Probleme de genul acesta sunt în fiecare zi. Şi cu ei. Şi cu ceilalţi doi, că mai sunt doi poliţişti. Fac plângere pentru hărţuire pentru toţi patru.pluta

Eu o să am nevoie de zece zile de îngrijiri medicale, poliţiştul are decât trei, că spune că l-am lovit eu. A zis că i-am dat cu capul în nas, dar nu are nimic. Pe mine m-au lovit în spate. M-au imobilizat, m-au dus la Poliţie. Am pierdut toată ziua de muncă. Apoi am ajuns la Urgenţe, la Târgu-Jiu. Şi fiicei mele i s-a făcut rău. A ajuns la Cardiologie, unde este internată. Era o domnişoară la volan, nu o vagaboandă, cum o cred ei”, a mai declarat Ilie Plută, pentru Gorjeanul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here