Primele declarații făcute de noul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, după concurs

1259

Camelia Caragea este, de câteva zile, prim-procuror al Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, în urma rezultatului obținut la concursul recent încheiat cu media 8.50: 9.00 la proiect și 8 la testarea scrisă. Funcția pe care a ocupat-o, înainte de examen, cea de prim-procuror adjunct, este vacantă. Camelia Caragea a făcut primele declarații, pentru Gorjeanul, despre obiective, dar și despre dificultățile cu care se confruntă procurorii, aspecte pe care le-a evidențiat și în proiectul de management. ”Obiectivele pe care le am sunt reducerea numărului de dosare, aflate în lucru la organele de cercetare penală și care sunt în supravegherea procurorilor , reducerea termenelor de soluționare a cauzelor, creșterea calității actului de justiție, mai multă fermitate în luarea deciziilor, în ceea ce-i privește pe procurori și o să urmăresc să asigur un management participativ, flexibil, coerent, în care să implic întregul colectiv în luarea deciziilor. Ca și dificultăți, am constatat că una dintre acestea este dinamica modificărilor legislative, cu care se confruntă întreaga justiție, spațiul în care ne desfășurăm activitatea este insuficient raportat la cerințele reale ale acestei unități de parchet. Să nu uităm că este cel mai mare parchet din județul Gorj, ca și volum de activitate. În prezent, avem două posturi vacante de procuror, deci schema nu este completă și în ceea ce privește grefierii, personalul auxiliar de specialitate, avem un post vacant, deci ne confruntăm și cu o lipsă de personal în acest moment”, a declarat Camelia Caragea.

”Se va face un spațiu comun cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj”
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu susține că noul sediu va fi amenajat în aceeași clădire în care va funcționa și Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. ”Referitor la spațiu, s-au efectuat toate demersurile pentru ca în viitor să avem un sediu nou, știu că au fost obținute toate avizele pentru demararea construcției și să sperăm că, în maxim doi ani, vom avea un sediu nou, care să corespundă cerințelor noastre reale. Este o sursă de insatisfacție pentru noi, ca și oameni ai muncii, spațiul și locul unde ne desfășurăm activitatea, dar sperăm că totuși vom avea într-o perioadă cât mai scurtă acest spațiu nou. Se va face un spațiu comun cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Avem cinci orașe arondate teritorial, Bumbești-Jiu, Târgu-Jiu, Rovinari, Turceni și Tismana, 23 de comune, avem și un Birou TF arondat”, a mai precizat Camelia Caragea. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu are o schemă de 14 posturi de procuror, dintre care 12 de execuție și două de conducere, în prezent fiind vacant postul de prim procuror adjunct. În cadrul instituției își desfășoară activitatea nouă grefieri. În prezent, un post este vacant, după ce unul dintre grefieri a promovat într-o funcție de conducere la Parchetul Segarcea.

Cea mai mare medie pe țară, obținută de șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj va fi condus, în continuare, de Michaela Loredana Teodorescu, în urma rezultatului obținut la concursul recent încheiat.
Magistratul a promovat examenul cu media 9.56, cea mai mare pe țară, obținând la proiect 9.72 și 9.40 la testarea scrisă. Aceasta ocupă funcția de prim-procuror din anul 2014, iar în urma concursului va conduce instituția încă trei ani.

Președintele Tribunalului Gorj, reconfirmat șef al instanței
Două instanţe din judeţul Gorj au conduceri reconfirmate, după concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, din perioada 24 martie-28 iunie.
Preşedintele Tribunalului Gorj, Gheorghe Radu, a recâştigat în urma concursului un nou mandat la conducerea instanţei, cu media 8.485. Aceeași medie a fost obținută și de Elena Popescu, care conduce Judecătoria Târgu-Jiu din anul 2014.
De această dată, Elena Popescu a primit 8.57 la proiect și 8.40 la testarea scrisă, în timp ce Gheorghe Radu a obținut 8.97 la proiect și 8.00 la testarea scrisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here