Primele 3.030 de doze de vaccin antigripal ajung în Gorj

377

Pentru campania de vaccinare antigripală din acest sezon, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are nevoie de aproximativ 25.000 de doze. Primele 3.030 de doze de vaccin antigripal ajung în judeţul nostru chiar în aceste zile, campania fiind demarată la data de 15 octombrie, aşa cum a declarat şi ministrul Sănătăţii.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a pregătit terenul pentru campania de vaccinare antigripală 2015-2016. Primele doze de vaccin antigripal sunt pe punctul de a ajunge în judeţ, urmând a fi demarată imunizarea. „Avem nevoie de aproximativ 25.000 de doze; deja am trimis maşina la Bucureşti şi vom primi primele 3.030 de doze cu care vor fi vaccinate cadrele medicale”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Pentru campania de vaccinare antigripală de anul trecut, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a solicitat nu mai puţin de 25.648 de doze de vaccin antigripal. În judeţul nostru, au ajuns două tranşe de vaccinuri, una de 1.490 de doze, alta de 4.130. „Pentru campania din acest an am solicitat 25.648 de doze de vaccin antigripal. Am primit 5.620 de doze, în două tranşe. Din fericire, în sezonul trecut, la nivelul judeţului Gorj nu am avut niciun caz de gripă confirmat”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Vaccinul antigripal s-a adresat tuturor cetăţenilor, însă această campanie a vizat, cu precădere, anumite categorii de persoane.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here