Prime la complex, cât pensiile neimpozitate

164

114156-178574_1Criza şi măsurile de austeritate impuse de Guvern pare să nu-i afecteze în niciun fel pe angajaţii Complexurilor Energetice, care ieri, de Ziua Energeticianului au beneficiat de prime de sute de mii de lei. La Rovinari, de exemplu, angajaţii au încasat 700 de lei doar primă, cât o pensie neimpozitată a unui profesor. În afara banilor, angajaţii şi-au luat şi zi liberă. Nu toţi, însă, doar şefii..

Explicaţia acordării acestor prime este aceea că sunt incluse în contractul colectiv de muncă. De precizat că ambele societăţi se află în subordinea Ministerului Economiei.

La Complexul Energetic Rovinari, prima acordată de administraţie este de 700 de lei, în timp ce angajaţii Complexului Turceni au primit de Ziua Energeticianului, câte 500 de lei fiecare. Pentru cei peste 4 000 de angajaţi de la complexuri, statul le-a plătit aproape 2.500. 000 de lei. Reprezentanţii din conducerea celor două unităţi energetice a declarat că, după acordarea acestor prime, le-a cerut salariaţilor să doneze măcar 100 de lei sinistraţilor, afectaţi de ultimele inundaţii.

Donaţii cerute de managerii generali

Directorul general al Complexului energetic Turceni, Octavian Graure a confirmat faptul că i-a rugat pe angajaţi să doneze o parte din primă: “le-am solicitat salariaţilor ca o parte din valoarea primei să o trimită sinistraţilor din zonele inundabile. I-am rugat ca această donaţie să nu fie mai mică de 100 de lei”.

În tot acest timp, bugetarii îşi fac calcule pentru a vedea cu ce mai rămân după reducerea salariilor cu 25%, asta dacă nu cumva se află pe lista celor care trebuie să plece acasă. Pensionarii se gândesc şi ei cum vor face faţă, după impozitarea pensiilor. Nimeni însă nu este de condamnat în privinţa încasării beneficiilor din cele două unităţi energetice, este însă doar o realitate. Unii s-au născut sub zodia norocului.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here