Primarul Vulpe și Comisia Locală de Fond Funciar Cîlnic, executați silit

379

Edilul comunei Cîlnic, Dumitru Vulpe, dar și membrii Comisiei Locale de Fond Funciar au fost excecutați silit, în urma unei hotărâri definitive obținute de un cetățean al comunei. Primarul are, de altfel, poprire pe salariu, care nu se aplică, deoarece Vulpe nu înaintează documentele în cauză resposabilii din primărie. Edilul și comisia i-au achitat până acum lui Gheorghe Giurma 6500 de lei, dar mai au să-i plătească și cheltuielile de judecată și de executare.

Gheorghe Giurma, din Cîlnic, a dat în judecată Comisia Locală de Fond Funciar și pe Dumitru Vulpe, în calitate de președinte al acestei comisii, pentru că nu a fost pus în posesie din 2010. Abia în noiembrie 2014, proprietarul a primit actele cerute, deși instanța îi dăduse câștig de cauză cu patru ani în urmă. Instanța a stabilit ca primarul și comisia să-i plătească în solidar localnicului în vârstă de 66 de ani, suma de 6500 de lei, 836 de lei cheltuieli de judecată și peste 500 de lei cheltuieli de executare. În ianuarie, cei în cauză sunt executați silit, și abia astfel omul își recuperează o parte din banii câștigați în instanță.
,,Aștept să-mi recuperez și cheltuielile cu procesul și executarea și am solicitat poprire pe salariul primarului Vulpe. Știu în schimb că lui nu i se opresc banii, deoarece ține documentele departe de funcționarii primăriei care ar trebui să opereze executarea”, a declarat Gheorghe Giurma.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here