Primarul Voica refuză să pună în aplicare hotărârea lui Tălău

361

Picture 057Primăria Săcelu are doi viceprimari, unul în funcţie şi altul care are o hotărâre judecătorească care nu este însă pusă în aplicare.

Vasile Tălău trebuia repus în funcţia de viceprimar la Săcelu vineri dar nici decizia instanţei judecătoreşti şi nici solicitarea Prefecturii Gorj de a pune în aplicare hotărârea instanţei nu a produs niciun efect în Consiliul Local Săcelu.

Situaţie fără precedent la Primăria Săcelu, aici unde există două persoane care susţin că ar fi viceprimarii localităţii. Vorbim despre vicele în exerciţiu, Dumitru Dănăşel, membru PNG, dar şi despre Vasile Tălău, fostul primar care şi-a câştigat în instanţă acest drept, dar hotărârea nu i-a fost pusă nici acum în aplicare. Nu s-a întâmplat asta nici măcar când Prefectura a intervenit pentru elucidarea cauzei. “Fostul viceprimar al comunei Săcelu, Vasile Tălău, a solicitat sprijinul instituţiei prefectului pentru punerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti definitive privind repunerea pe postul de viceprimar. Actuala conducere a localităţii Săcelu trebuie să aducă la cunoştinţa Consiliului Local că fostul viceprimar a câştigat în instanţă şi să pună în aplicare această hotărâre ţinând cont că nepunerea în aplicare a ei atrage după sine atât răspunderea penală cât şi materială”, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt Prefectură.

Aşteptare din partea lui Tălău

Tălău susţine în schimb că aşteaptă să i se facă dreptate, chiar dacă ştie că autorităţile din Săcelu nu respectă legea şi ar fi trebuit ca vineri să fie repus în funcţie.

În 2009, Vasile Tălău a fost obligat să renunţe la postul de viceprimar al comunei Săcelu, după ce primarul Voica şi Consiliul Local l-au acuzat de unele ilegalităţi. Pesedistul i-a acţionat în judecată, iar procesul a început la Tribunalul Gorj şi s-a finalizat aici după ce magistraţii i-au dat câştig de cauză lui Tălău. Cu toate acestea, reprezentanţii Consiliului Local Săcelu au făcut recurs şi au transferat dosarul la Craiova.

După câteva luni, cu puţin timp după Paşte, magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au dat dreptate vicelui din Săcelu, care a cerut anularea deciziei ilegale de demitere din funcţie şi, evident, salariile restante.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here