Primarul Slivilescu a cerut ajutor pompierilor: Patru sate din Tismana, fără apă

301

Peste o mie de localnici din patru sate, din orașul Tismana, nu au avut, ieri, apă la robinete, din cauza unor lucrări efectuate de Hidroelectrica. Pompierii au transportat apă menajeră cu cisterna. Primarul orașului Tismana, Marian Slivilescu, a cerut ajutorul angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. ”Din cauza unei intervenții la galeria de aducțiune a apei de la lacul de acumulare de pe Valea Bistriței, priza noastră de apă, care era situată în galerie, a rămas seacă. 90 la % din apa necesară la stația de la Tismerița o asiguram de acolo. Lucrarea este dictată de cei de la Hidroelectrica, care au constatat infiltrații puternice în rocă. Avem probleme cu alimentarea în localitate, pentru că Hidroelectrica a golit galeriile de aducțiune, pentru a face o inspecție. Am rămas fără apă în trei sate, în cele mai înalte: Vâlcele, Topești, Gornovița, parțial și satul Pocruia, unde sunt aproximativ 150 de oameni afectați. Sperăm să se facă urgent reparația. S-a suprapus peste o perioadă groaznică, de caniculă. Pompierii efectuează transportul de trei-patru ori pe zi, aduc nouă tone de apă la fiecare transport. Apa este adusă și pentru animale, pentru că zona aceasta este și foarte vitregită, nu avem nicio sursă de apă de suprafață, iar fântânile sunt foarte puține și cu izvoarele foarte slabe. În satul Topești te topești de sete”, a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.
Termometrele au înregistrat, ieri, la orele prânzului, peste 32 de grade grade Celsius în localitate, Gorjul aflându-se toată ziua sub avertizare cod galben de caniculă.
Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Tismana au transportat peste 35 de tone de apă în zonă, fiind nevoiți să facă patru transporturi cu cisterna încărcată, de fiecare dată, cu nouă tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here