Primarul şi fostul viceprimar din Bengeşti-Ciocadia, acuzaţi că au tras în piept un magistrat

432

Edilul comunei Bengeşti Ciocadia, şi fostul viceprimar, actualul liberal Dumitru Negrea, sunt obligaţi de Prefectura Gorj să renunţe la două terenuri din Câmpu Mare, luate în mod abuziv. Deşi ambii parteneri de echipă au, în prezent, terenurile în cauză cultivate cu cereale, reprezentanţii Prefecturii Gorj l-au somat vineri pe primarul Geogia să facă demersuri pentru anularea titlurilor acordate în mod ilegal atât lui cât şi fostului viceprimar, asta deoarece la Oficiul de Cadastru şi Geodezie Gorj apare o suprapunere în cazul celor două parcele. Asta şi pentru că adevăraţii proprietari ar fi demonstrat cu acte că deţin terenurile în cauză, unul dintre solicitanţi fiind chiar magistrat. Speţa în cauză va fi pusă în discuţia Comisiei Judeţene de Fond Funciar a Prefecturii, posibil chiar astăzi.

O doamnă magistrat, pe nume Ciontu, susţin localnici din comuna Bengeşti-Ciocadia, şi Delia Berbecel din localitate ar fi intrat în posesia terenurilor care au creat atâtea valuri la nivelul localităţii, în anii 2002-2003. Cele două femei ar deţine titluri de proprietate pe terenurile în cauză, unul pentru care a luat titlu câţiva ani mai târziu primarul Geogia, şi un altul pentru care a luat titlu, fostul viceprimar Negrea, cei doi fiind acuzaţi că s-ar fi folosit, pentru asta, de calitatea de şefi ai administraţiei locale. Cert este că, în prezent, pe lângă cele două femei, titluri mai recente au şi Geogia şi Negrea, fapt care a ajuns pe masa specialiştilor de la Prefectura Gorj, obligaţi să facă dreptate pentru cei vătămaţi în drepturi.

Primarul şi doi funcţionari, la Prefectura Gorj
Edilul local Geogia dar şi Mariana Popescu, referentul de la Registrul Agricol al Primăriei Bengeşti-Ciocadia, alături de tehnicianul instituţiei Mirel Bădoaica, au fost chemaţi vinerea trecută la Prefectura Gorj pentru a se lămuri situaţia celor două terenuri, unul cultivat cu porumb şi altul cu grâu. Discuţiile nu au fost, nici pe departe unele cordiale, celor în cauză demonstrându-li-se că au greşit, intenţionat sau nu, în dublarea titulurilor de proprietate pentru cele două suprafeţe. Celor prezenţi li s-a pus în vedere ca în maxim patru zile să solicite instanţei anularea ultimelor două titluri, cazul urmând să fie pus în discuţie şi în şedinţa de azi a Comisiei Judeţene de Fond Funciar.
Subprefectul Sorin Arjoca a explicat joi că situaţia în privinţa celor două terenuri este destul de complicată, asta deoarece la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Geodezie Gorj s-a constat că în cauză există o suprapunere de terenuri. ,,Încercăm să rezolvăm problema dar nu este simplu deloc. Sunt acolo mai multe suprapuneri, şi am cerut deja OCPI Gorj să ne lămurească cum stă treaba exact. Cazul va fi pus şi în discuţia Comisiei Judeţene de Fond Funciar, posibil chiar vineri. Primăria nu poate anula titlurile decât dacă cere asta la instanţa de judecată”, a explicat subprefectul Arjoca.

Primarul şi vicele trebuie să renunţe la cele două proprietăţi
Cert este că indiferent cum s-ar tranşa situaţia, cu sau fără magistratul lezat în drepturi, primarul şi fostul vice trebuie să se despartă de terenurile cultivate cu cereale, de pe urma cărora au avut o producţie bogată dar incorectă. De altfel, de curând, primarul Geogia a mai suferit o lovitură, legată de pierdere la instanţă a unei suprafeţe mari de pădure, luată în mod ilegal.
Deşi am încercat, în mai multe rânduri, să luăm legătura telefonic cu primarul Geogia şi chiar cu secretarul primăriei Cătălin Cheroiu, nici pe telefonul primăriei şi nici pe cele personale ale celor doi, nu a răspuns nimeni. Am fi dorit ca primarul să comenteze dacă acuzele ce i se aduc de beneficiarii primelor tiluri de proprietate sunt întocmai şi dacă va rezolva problema care îl va lăsa însă fără terenul din Câmpul Mare, atât pe el cât şi pe fostul viceprimar Negre, şi el imposibil de contactat.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Asta e nimic pe langa ce a luat si nu a fost neam de neamul lui al lui Jurebie Florin-primar de Sacelu. Liviule Diaconescule, tata, nu stii nimic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here