Primarul Rotaru se cere afară din PSD Gorj

308

Marian Rotaru, primarul PSD de la Leleşti, s-a adresat ieri organizaţiei cu o cerere scrisă prin care solicita excluderea sa din partid, pentru a putea candida la alegerile parlamentare pentru un post de deputat. Rotaru a criticat în cererea sa scrisă “jocul murdar” făcut de primarul de Bustuchin, Ion Ciocea, care şi-a depus solicitarea de candidatură la BPJ-ul PSD, dar a primit doar două voturi. Liderii PSD Gorj nu intenţionează să aprobe cererea lui Rotaru.

Primarul de Leleşti şi-a dus ieri ameninţarea aproape până la capăt, el solicitând în scris PSD Gorj să îl excludă din rândurile formaţiunii politice. Rotaru nu şi-a dat demisia din PSD, ştiind că astfel şi-ar pierde mandatul câştigat la localele din vară. “Subsemnatul Rotaru Marian, primar al comunei Leleşti, membru al Partidului Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Gorj din anul 2000 şi Vicepreşedinte PSD Gorj din 2010, prin prezenta vă solicit să aprobaţi retragerea sprijinului politic (excluderea mea din Partidul Social Democrat)”, şi-a început cererea edilul social-democrat. Acesta şi-a motivat şi demersul astfel: “motivez solicitarea mea prin faptul că deşi mi-am anunţat încă din anul 2008 intenţia de a fi desemnat candidatul partidului pentru un mandat de deputat în judeţul Gorj şi am primit garanţii în acest sens din partea conducerii organizaţiei, cu toate realizările pe care le-am avut în ultimii patru ani, atât în calitate de Primar al Comunei Leleşti, cât şi în calitate de membru respectiv de Vicepreşedinte PSD Gorj, conducerea organizaţiei judeţene a partidului a nominalizat şi susţinut pentru a fi desemnaţi candidaţi pentru mandatele de deputaţi şi senatori unele persoane care nu se bucură de apreciere şi notorietate, în comunităţile din colegiile pe care au fost desemnaţi să candideze, zădărnicind astfel intenţia mea serioasă de a candida”.

Discuţii cu liderii PSD, supărări cu Ciocea
Rotaru susţine că a avut discuţii cu liderii organizaţiei anunţându-şi intenţia de a-l susţine pe Ciocea în cursa pentru parlamentare. “Jocul” lui Ciocea l-a făcut însă să se răzgândească acum. “Înainte de a fi luată o decizie definitivă în ce priveşte desemnarea candidaţilor din partea PSD care să candideze sub sigla USL la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din data de 9 decembrie 2012, am avut o discuţie personală cu conducerea organizaţiei în care mi-am expus doleanţele şi propunerile cu privire la îmbunătăţirea relaţiilor din cadrul partidului, acceptând totodată să renunţ la intenţia de a candida în favoarea unui alt reprezentant al primarilor din judeţul Gorj, în speţă Ion Ciocea – Primarul Comunei Bustuchin. Nimic din ceea ce mi s-a promis nu s-a realizat până în prezent şi mai mult decât atât candidatura lui Ion Ciocea s-a dovedit a fi un joc murdar”, a conchis Rotaru în cererea sa de excludere. Colegii lui Rotaru susţin însă că acesta s-ar fi supărat marţi seară după ce, prezent la o emisiune TV, Ciocea l-ar fi luat peste picior pe primarul din Leleşti. Din acest motiv, Rotaru şi-ar fi cerut excluderea din partid, deşi, el nu ar dori de fapt să candideze la parlamentare. Cert este doar că între cei doi primari, altădată prieteni, sunt mari tensiuni.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here