Primarul Pîrjol de la Văgiulești minte în adresele trimise prefectului pentru un loc de joacă plin de buruieni

650

Edilul comunei Văgiulești, Constantin Pîrjol, a fost reclamat în mai multe rânduri autorităților județene de către proprietarul unui teren din satul Cîrciu, omul sesizând că primarul ține intenționat blocat pământul acestuia, cu un loc de joacă abandonat. Terenul de 0,3 ari a fost luat în 1962 de primărie de la proprietarul de drept Ghe. Ion Cârligeru, fără a fi despăgubit proprietarul, pe motiv că școala primară din localitatea nu avea, la acel moment, spațiu pentru un loc de joacă necesar elevilor. Nici la 57 de ani după, moștenitorul proprietarului nu a putut să reintre în posesia suprafeței de teren, deși școala este închisă și dărăpănată, iar fostul loc de joacă este abandonat, aproape nemaivăzându-se de buruieni.

În 1962, Școala Primară Cîrciu, din comuna Văgiulești, a fost dotată de autoritățile vremii cu un loc de joacă realizat pe terenul vecinului instituției de învățământ. Mai exact, terenul s-a preluat abuziv de la proprietarul de drept, Ghe. Ion Cârligeru, fără a-l recompensa pe acesta în vreun fel. Moștenitorul lui Ghe. Ion Cârligeru, Petre, a început o luptă cu autoritățile locale încă din 1991 pentru recuperarea acestui teren, aflat lângă locuința sa.
Omul a depus cereri peste cereri la primărie pe Legea 18/1991 și pe Legea 165/2013, pentru redobândirea terenului respectiv, dar a solicitat și primăriei, prin numeroase adrese, restituirea dreptului de proprietate pe această suprafață, cum reiese din registrul agricol al localității.

Nepăsare și dezinteres
Din păcate, nici până în prezent, autoritățile locale nu au rezolvat problema, deși între timp școala a fost închisă, iar terenul de joacă a fost total abandonat, actualul primar necatadicsind nici măcar să taie buruienile și bălăriile din curtea școlii respective, clădirea fiind deja dărăpănată și un pericol pentru copiii care se aventurează să intre pe așa-zisul spațiu de joacă. De fapt, în curtea școlii se mai află un leagăn, acoperit de buruieni, copiii neavând nici măcar acces să ajungă la acesta. În preajma respectivului obiect se află școala a căror olane desprinse pot oricând să cadă peste micuții respectivi.
De mai multe ori, Petre Cârligeru a intrat și a tăiat buruienile de lângă curtea și construcția abandonată, deoarece în iarba înaltă își fac culcuș șerpi și broaște care îi ajung pe proprietate.
Supărat că autoritățile au abandonat terenul, dar nu vor să îl restituie, omul a continuat să își ceară drepturile, apelând la autoritățile județene. Prefectul județului Gorj a intervenit în ajutorul reclamantului, iar printr-o adresă, luna trecută, i-au cerut primarului Pîrjol să răspundă la adresele cetățeanului referitor la terenul revendicat. Primarul s-a spălat pe mâini anunțând prefectura că terenul face parte din domeniul public, dar și că petentul nu ar fi depus cerere pentru restituirea acestui teren.

Primarul minte cu nerușinare!
Petre Cârligeru demonstrează însă că edilul de Văgiulești minte în adresa trimisă prefectului de Gorj, deoarece el a depus în mai multe rânduri la primărie cereri pentru restituirea proprietății, ultimele solicitări fiind din anii 2013, 2015. Edilul local a preferat însă să ignore solicitările și să răspundă reprezentantului Guvernului în teritoriu precum că terenul nu poate fi restituit, fără alte explicații.
,,Solicit ca în baza Legii 165/2013, edilul de Văgiulești să pună în aplicare cele prevăzute de acest act normativ, să-mi dea titlu de proprietate pe teren, să mă pună în posesie prin marcaje cu țăruși, să se facă proces verbal la fața locului, între mine și comisia locală de fond funciar, și să nu mai fiu pus pe drumuri pentru un drept pe care îl revendic de aproape patru decenii.
Consider că edilul Pîrjol se face vinovat de abuz în serviciu pentru că nu respectă legea în cazul meu, asta pentru că are un dinte împotriva mea, deoarece l-am prins, în ultimii ani, comițând infracțiuni grave pentru care i-am făcut plângeri penale, o parte încă în cercetare la organele de anchetă. Mai mult comportamentul lui la adresa mea lasă de dorit, acesta jignindu-mă și amenințându-mă că o să aibă el grijă de mine”, a spus Petre Cîrligeru.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here