Primarul Pigui organizează manifestări pentru Brâncuși: “Participă invitați din toată țara!”

277

Și în acest an, la finalul acestei săptămâni, autoritățile locale din comuna Peștișani, vor organiza o serie de manifestări dedicate marelui sculptor Constantin Brâncuși. Sub titulatura “Brâncuși la el acasă’’, manifestările debutează, vineri, la Hobița la Liceul Tehnologic din Peștișani, unde va avea loc premierea unor elevi talentați, apoi un vernisaj, și continuă cu o slujbă de pomenire în biserica din Hobița și cu o întâlnire la Casa Muzeu din localitate.

Sâmbătă, va fi organizată, sub aceeași titulatură, o slujbă de pomenire la Mănăstirea Lainici și vernisarea unor expoziții la Bumbești-Jiu. Primarul localității, Cosmin Pigui, susține că la manifestările din aceste două zile vor participa invitați din mai multe județe ale țării. “Ca în fiecare an, Primăria și Consiliul Local Peștișani îl omagiază pe Constantin Brâncuși. Anul acesta se omagiază 61 de ani de la trecerea în neființă a lui Constantin Brâncuși în satul Hobița a comunei Peștișani, motiv pentru care noi organizăm manifestările “Brâncuși la el acasă’’. Așteptăm invitați din toată țara”, a spus primarul de Peștișani, Cosmin Pigui.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Ar face mai bine daca ar face ceva pentru comuna ca de exemplu: canalizare, gaze, si de asemnea ar putea face ceva cu sutele de ciini ai nimanui care te ia de piciore in orice colt al comunei pe care o pastoreste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here