Primarul Pigui: Buget insuficient pentru Peștișani

598

,,Anul trecut am achitat pentru asistenții persoanelor cu handicap, 200 de mii de lei din bugetul propriu și nu sunt optimist nici pentru acum”, a spus primarul comunei Peștișani, cu mențiunea că nu a aprobat încă bugetul localității, banii primiți de la județ fiind insuficienți pentru acoperirea investițiilor localității.

28 de însoțitori ai persoanelor cu handicap sunt plătiți de primărie, aceștia având cărți de muncă de achitat de către autoritatea locală și vouchere de vacanță.

Primarul menționează că a dat un exemplu propriu la vaccinare, deoarece niciun localnic nu a vrut să se vaccineze. Acesta a fost primul încărcat pe aplicația pusă la dispoziția cetățenilor dar nici asta nu a crescut substanțial numărul vaccinărilor din localitate. Edilul susține că primăria a achiziționat, în schimb, materiale sanitare ieftine astfel că poate asigura tot ce înseamnă protecție sanitară în instituțiile coordonate de autoritatea locală.

Primarul Cosmin Pigui spune că Horeca din Peștișani a avut de suferit, în localitate fiind în lucru 12 unități de cazare care ar putea fi inaugurate fără turiști.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here