Primarul PDL de la Urdari refuză să schimbe consilierul PNL

307

Mihai Calotă, primarul comunei Urdari, demonstrează că face ce vrea în localitatea pe care o conduce, refuzând sistematic, în ultimele luni, să introducă pe ordinea de zi a Consiliului Local, cererea PNL Gorj de suspendare a unui consilier local.

Liberalii au cerut ca Nicolae Fechete să fie destituit deoarece nu mai este membru al PNL, dar edilul local nu vrea să aducă în discuţia CL această doleanţă a reprezentanţilor PNL Gorj. Liberalii au cerut ca Fechete să fie înlocuit cu Valeriu Nuţu, următorul pe lista de consilieri de la alegerile din 2008, dar nu se vrea acest lucru de către primarul pedelist.

Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, a susţinut ieri că primarul face o greşeală foarte mare că nu ia în considerare adresa partidului, el putând în final chiar să plătească din propriul buzunar indemnizaţia de consilier a celui nedemis. Dian Popescu susţine că, potrivit legii, chiar hotărârile de CL votate de Fechete sunt ilegale, acesta neavând calitatea recunoscută de consilier. Chiar îl avertizează pe alesul local să pună în aprobare documentul, el putând fi acuzat în instanţă de abuz în serviciu prin încălcarea Legea 215 şi Legea 393 privind statul aleşilor locali.

Plângere la Parchet

Secretara primăriei, Elena Sanda, a confirmat prin referate adresate primarului că trebuie să pună în aplicare adresa PNL şi să facă proiect de hotărâre privind vacantarea locului de consilier. Din încăpăţânare însă primarul Calotă nici nu vrea să audă însă de acest lucru.

,,Am participat la şedinţa de Consiliu Local în calitate de preşedinte al PNL Urdari, inclusiv cu colegul care trebuie să ocupe funcţia de consilier local, dar din păcate în timpul şedinţei primarul nu a luat în considerare, nici de data aceasta, adresa partidului. Primarul a spus doar că îl va schimba pe Fechete când va dori el”, a declarat Dumitru Nuţu, preşedintele PNL Urdari. În cursul zilei de astăzi, şeful PNL Urdari se va prezenta la CL pentru a ridica documentele necesare în vederea depunerii acestora la organele abilitate în drept pentru a soluţiona pe această cale cauza.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here