Primarul PDL de Dăneşti, în barca PSD pentru fiica de la DSV

397

Partidul Democrat-Liberal este în cădere liberă la Gorj, asta deoarece chiar şi sub o nouă conducere primarii PDL tot se “tirează” spre partidele aflate la Putere. După celebrul deja primar de Padeş, Mihai Troacă recunoscând ieri public că vrea la PSD, el fiind prezent din convingere la Congresul Partidului Social-Democrat de vineri, şi Emilian Rusu, edilul de Dăneşti ar fi cu inima la partidul lui Victor Ponta. Nu este însă singurul, puţinii primari PDL rămaşi în afara excluderii făcute de Ion Cupă percutând deja la comenzile PSD.

Emilian Rusu, primarul din Dăneşti, este alt primar portocaliu care ar simţi PSD, spun surse din PDL, care dau ca sigur că şi acest edil are gânduri să fraternizeze pe faţă cu social-democraţii. Spre deosebire de Troacă, care simte PSD şi urmare a afacerilor mari avute la Padeş, Rusu este mult mai modest. Acesta ar face un pas spre partidul lui Ponta, spun aceleaşi surse, pentru fiica sa, angajată la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj. Pentru protejarea fiicei, inspector la DSVSA Gorj, Rusu ar face pact şi cu PSD-ul, că PDL-ul nu îl mai poate ajuta oricum. Rusu ar vrea un post sigur pentru fiica, subordonată a uneperistului Ion Iliuţă, iar pentru asta va fi nevoie de un aşa-zis sacrificiu oferit partidului care are sub aripă instituţia. Alţi pedelişti susţin însă că fiica este doar un mic pretext din multele motive care l-ar fi determinat pe Rusu să ia iniţiativa de a rupe pisica-n două.

Bârcă: “Preotul vroia să nu mai candideze sub PDL încă din vară”
Gestul viitor al lui Rusu, pare de altfel previzibil nu numai pentru unii pedelişti ci şi pentru edilul din Turburea, Ion Bârcă, şi el poziţionat în apropierea PSD, urmare a bunelor relaţii cu deputatul PSD, Scarlat Iriza, dar şi cu senatorul PSD, Toni Greblă. Bârcă crede că nu numai Rusu va pleca spre PSD ci şi puţinii edili care au mai rămas.
“Aş pune un pariu cu Dan Vâlceanu că nu mai are niciun primar pedelist cu adevărat. Să facă o conferinţă de presă şi să-i arate pe primarii care mai sunt cu el în PDL. Eu vă spun că nici măcar Cotojman nu va rămâne, în final, în PDL”, a declarat Bârcă, care susţine că Rusu nu mai vroia să candideze pentru PDL încă de anul trecut.
“Dintr-un motiv sau altul Rusu va pleca şi el. Nu ştiu dacă pentru fiică sau pentru că are nevoie de sprijin la judeţ. Dar va pleca şi el ca toţi ceilalţi”, a mai declarat edilul din Turburea, sigur că Vâlceanu nu va putea reabilita partidul măcinat din interior.  Contactat telefonic, primarul din Dăneşti nu a răspuns, în ciuda insistenţelor, pentru a oferi un punct de vedere legat de potenţiala sa alăturare primarilor PDL doar în scripte.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here