Primarul Pavel îl obligă să demisioneze pe directorul SC UTIL BONUS SRL

269

florin-pavelAstăzi, la miezul zilei, Consiliul Local al comunei Peştişani se întruneşte pentru a consemna cererea de demisie a directorului firmei SC UTIL BONUS SRL, Alin Fuiorea.

O firmă de gospodărire comunală falimentară, la care primăria este acţionar unic! De ce şi pentru ce demisionează Alin Fuiorea, un tânăr social democrat, sunt întrebări fireşti. La care încercăm a da răspunsuri.

Uite apa, nu e apa!

Problemele legate de defectuoasa alimentare cu apă a localităţilor/satelor din comuna Peştişani nu este de azi, de ieri. Pe data de 31 iulie, din iniţiativa consilierului local Constantin Fuiorea s-a organizat o dezbatere cetăţenească la care principalul subiect a fost căutarea soluţiilor pentru rezolvarea constructivă a lipsei de apă. Chiar dacă tânărul director Alin Fuiorea nu avea nici măcar un an de când conducea firma de gospodărire comunală şi făcuse, realmente, eforturi pentru bunul ei mers, el incomoda. Practic nu se apleca chiar până la pământ în faţa şefului său – primarul Florin Pavel. Încă de pe atunci apăruse zvonul că primarul ar vrea să-l schimbe pe Alin Fuiorea, ca să-l aducă în loc pe un altul – Ilie Fuiorea, fost lucrător pe la ARTEGO şi, zicese, nepot al primarului. Ori al unei verişoare primare şi ea angajată de primar la Primăria Peştişani. La frecuşurile şi reproşurile primarului Florin Pavel (PNL), Alin Fuiorea (PSD) cel găsit ţap ispăşitor pentru lipsa apei – în fapt, o problemă ce trenează de ani şi ani – a găsit de cuviinţă să-şi dea demisia. Oricum, prin demisia sa de onoare nu se rezolvă problema lipsei apei.

Uite proiectul, nu este proiectul!

La şedinţa din 31 iulie a.c., una deturnată şi chiar manipulată politic de cuplul răutăţilor – în frunte cu Ion Poenaru, directorul Obştei Peştişani şi preşedinte al PSD din comună, bine urmat în mişmaşuri de primarul Florin Pavel – s-au prezentat soluţii hilare. Cum că prin introducerea taxării şi a apometrelor, prin amendarea penală a consumatorilor ilegali s-ar rezolva absenţa apei. Prezent la dezbatere, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice a Universităţii „C. Brâncuşi” Târgu Jiu, prof.univ.dr. Moise Bojincă susţinea, dimpotrivă, că firma furnizoare este obligată să-i dea contractantului câtă apă doreşte. Iar dacă acesta o foloseşte la consumul casnic ori pentru udarea grădinii sale de legume este dreptul fiecăruia. În condiţiile în care-şi plăteşte factura. În plus, în tinereţe, Moise Bojincă a deţinut funcţia de viceprimar al comunei Peştişani şi, în această calitate, a văzut proiectul alimentării cu apă a comunei Peştişani de către ACH-ul de pe Valea Bistriţei, de la Gureni. Ei bine, la acea vreme, mult huliţii comunişti prevăzuseră o conductă de servitute din barajul făcut pe râul Bistriţa, la Vâja, de 41 mm. La o deplasare pe care am avut inspiraţia s-o fac la baraj, împreună cu primarul Florin Pavel şi cu directorul Alin Fuiorea, supraveghetorul barajului, lucrător al Hidroelectrica, ne-a prezentat că acea conductă de 41 mm fusese înlocuită cu una de 215 mm. Pentru ca, mai la vale, conductele de la rezervoarele din satele Boroşteni şi Gureni să plece conducte şi mai subţiri, de numai 110 mm. Ceea ce este insuficient pentru alimentarea cu apă a şase sate: Gureni, Boroşteni, Peştişani, Frânceşti, Hobiţa şi Brădiceni. La dezbaterea privind problema apei din comuna Peştişani, primarului i s-a cerut proiectul de către chiar consilierul local Constantin Fuiorea. Ce-i drept, doar verbal. Şi, evident, nu l-a prezentat. Numai că despre acel proiect, sechestrat de primarul Florin Pavel, se spune că ar arăta mari diferenţe faţă de conductele subdimensionate instalate de firma Moldocons SRL. Cheltuielile totale nu este exclus să fi fost decontate-achitate de un Consiliu Local aflat la discreţia primarului pentru ţevile de 215-219mm. Iar din diferenţele de cheltuieli să-şi fi cumpărat unii maşini scumpe. Aşa cum se spune că şi-ar fi luat însuşi primarul Florin Pavel un autoturism TOYOTA, la două săptămâni după recepţia lucrării de alimentare cu apă. Iar numai TOYOTA a costat acum vreo trei ani circa un miliard şi 380 de milioane de lei vechi.

Garda de Mediu şi Sanepidul „bruiate” la Peştişani!

În cursul zilei de marţi, atât Garda de Mediu cât şi Sanepidul Gorj au descins în comuna Peştişani. Primarul Florin Pavel se laudă, de ani de zile, că lucrările de alimentare cu apă şi staţia de filtrare, care-au costat circa 50 de miliarde de lei, le oferă cetăţenilor apă potabilă. Numai că nimeni nu-i ia în serios „apa potabilă” şi oamenii bine fac. La o sesizare că apa nu este potabilă şi ar fi murit vite, Garda de Mediu şi Sanepidul au marţi probe de la un Bar din centrul comunei. Exista o sesizare la Sanepid că ar fi murit mai multe animale din această pricină. Oricum, Barul Vetei lui Pucă de la care s-au recoltat probe folosea apa doar ca apă menajeră. Numai că Sanepidul trebuie să recolteze probele de apă două zile consecutiv. Iar ieri apa de la conductă a fost oprită! Adică, Sanepidul şi Garda de Mediu Gorj au fost bruiate, ca să nu-şi poată face datoria!

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here