Primarul Pavel iese din arest după alegeri

142

Edilul suspendat al comunei Peştişani, Florin Pavel, nu va putea participa la campania electorală pentru parlamentarele din acest an, deşi nu le-a ratat pe ultimele două. Asta deoarece instanţa Tribunalului Gorj a hotărât ieri că primarul mai trebuie să stea în arestul IPJ Gorj încă 20 de zile, măsura expirând abia pe data de 6 decembrie, pe finalul campaniei. Nu numai campania o ratează Pavel departe de localitatea sa ci şi propria sa zi de naştere alături de familie, pe 16 noiembrie edilul urmând să se sărbătorească după gratii.

Măsura arestării preventive a primarului din Peştişani, Florin Pavel, în timpul urmăririi penale a fost prelungită ieri cu încă 20 de zile de către magistraţii Tribunalului Gorj care au acceptat solicitarea Parchetului Judeţean de a-l mai reţine după gratii, încă o perioadă, pe edilul local. Totul deoarece ancheta în care acesta este urmărit penal nu s-a finalizat, procurorii mai având unele “aşteptări” de la primarul suspendat. Instanţa a dispus astfel ieri “prelungirea arestării preventive a inculpatului Pavel Ion Florin pe o perioadă de 20 zile, respectiv de la 17.XI.2012 la 06.XII.2012”. Măsura putea fi atacată cu recurs, lucru la care inculpatul a şi apelat.

6 luni după gratii şi apoi liber?!
Apropiaţii lui Florin Pavel susţin însă că aceasta ar fi, în opinia lor, ultima prelungire a duratei de arest pentru primarul suspendat, după 6 luni acesta urmând să fie pus în libertate. Aceleaşi persoane susţin că rechizitoriul nu s-a finalizat până acum, dar că trimiterea în judecată pentru Pavel s-ar face cu el în libertate. Sunt voci care susţin însă că lui Pavei i s-a transmis dinspre Peştişani că ar fi bine să demisioneze din funcţia de primar, deoarece Consiliul Local nu l-ar mai vrea în fruntea instituţiei publice, chiar dacă va fi pus în libertate. Florin Pavel este urmărit penal de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave şi luare de mită.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here