Primarul Nicolescu vrea autonomie deplină la Padeş

330

Primar padesPrimarul de la Padeş nu pune punct funcţiei de gospodar-şef de comună. După două mandate de viceprimar şi unul de primar, Viorel Nicolescu şi-a propus să candideze şi anul viitor pentru şefia administraţiei publice din Padeş.

Viorel Nicolescu, edilul comunei Padeş nu se opreşte aici. El nu pune capăt activităţii de primar deşi este total dezamăgit de felul în care a ajuns să fie condusă această ţară şi de deciziile fără noimă luate la nivel central. „Am proiecte ce trebuie continuate şi cărora le-am promis oamenilor că le duc la bun sfârşit. Trebuie să continui alimentarea cu apă în comună, acesta fiind un proiect măreţ, de circa un milion de euro, bani de la Guvernul ţării. De asemenea, cu fonduri proprii, vreau să modernizez căminul de la Călugăreni şi să extind primăria deoarece este o clădire veche şi nu avem spaţiu suficient în ea. Avem aprobare pentru Serviciul de Evidenţă a Persoanelor dar nu avem birouri. De asemenea, ne trebuie spaţiu şi pentru depozitarea arhivei”, a declarat Viorel Nicolescu.

Fără probleme la salarii

Ca şi alte administraţii publice din judeţ, şi Primăria Padeş suferă de lipsa personalului. La ora actuală, acolo lucrează 13 funcţionari publici şi sunt posturi vacante dar care nu pot fi scoase la concurs pe compartimentele Audit, Juridic, Fond Funciar. Nicolescu a spus că nu se înregistrează probleme la plata salariilor deoarece, ca să poată munci, angajaţii trebuie să fie motivaţi. „Banii, aşa cum sunt, trebuie să ne ajungă. În ţara asta, structura e făcută de sus în jos, iar autonomia ar trebui să fie deplină. Am avut grijă să ne gospodărim bine şi să nu existe probleme financiare legate de salarii”, a precizat edilul-şef.

Respinge reorganizarea

La fel cum întreaga ţară fierbe de frica reorganizării teritoriale a ţării, atât conducerea Primăriei Padeş, cât şi oamenii din comună se gândesc cu spaimă la alte pierderi de locuri de muncă, precum şi la cheltuieli suplimentare. „Vor fi probleme cu cetăţenii deoarece îi vom plimba sute de kilometri cu toate documentele de care au nevoie. Dacă am avea noi putere deplină, am putea elibera toate actele necesare, dar depindem de alte instituţii şi toate vor fi la regiune, la Craiova. Şi aşa, noi, primăriile, trebuie să ne deplasăm adesea la Craiova pentru a ne depune proiectele şi a ne lupta să primească finanţare. Legislaţia acestei ţări e făcută astfel încât să te plimbe toată ziua. Avem oameni care nu au serviciu şi nu au ce munci. Dacă se va face reorganizarea, va fi şi mai rău”, a concluzionat primarul comunei Padeş, Viorel Nicolescu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here